10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

„Maratonul resuscitării”, acţiune prin care pompierii olteni sunt alături de cetăţeni

- Advertisement -

Pompierii din cadrul ISU Olt sărbătoresc şi în acest an Ziua Protecţiei Civile, în aproape toate localităţile judeţului desfăşurându-se acțiuni de informare preventivă a populației, lecții deschise și exerciții demonstrative. Toate fac parte din marele eveniment derulat sub sloganul „Împreună mai pregătiți”, iar primele manifestări din cadrul acestuia s-au desfăşurat într-un maraton al resuscitării care a avut loc în municipiul Caracal, mai multe exerciţii demonstrative şi lecţii deschise fiind şi în alte localităţi.    

An de an, pe 28 februarie, este Ziua Protecţiei Civile, în anul 2020 împlinindu-se 87 de ani de când această zi este sărbătorită în România. Protecţia civilă este o componentă a sistemului securităţii naţionale, în scopul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor materiale şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, conflictelor armate şi înlăturării operative a urmărilor acestora şi asigurării condiţiilor necesare supravieţuirii persoanelor afectate.

Din anul 2004 activitatea de protecţie civilă se desfăşoară la nivel naţional, în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar la Olt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab”. Sub sloganul „Împreună mai pregătiți”, pompierii olteni se vor afla alături de cetățeni până pe data de 4 martie și vor desfășura acțiuni de informare preventivă a populației, lecții deschise și exerciții demonstrative.

Activităţile au demarat de miercuri, 26 februarie, când în intervalul orar 12:00 – 18:00, pe platoul din fața Primăriei municipiului Caracal, s-au desfășurat lecții de prezentare a tehnicilor de prim ajutor, acțiune denumită „Maratonul resuscitării”. De asemenea, au fost prezentate echipamentele și autospecialele din dotarea pompierilor. Zilele de miercuri şi joi au fost dedicate acțiunilor de informare preventivă a populației, exerciții demonstrative și lecții deschise în localitățile Slatina, Cârlogani, Făgețelu, Coteana, Teslui, Curtișoara, Baldovinești, Vișina, Stoenești, Osica de Sus, Tătulești, Caracal, Drăgănești Olt, Balș, Vitomirești, Sâmburești, Cungrea, Verguleasa, Oporelu, Grădinari, Valea Marea, Perieți, Bobicești, Redea, Deveselu, Cilieni, Tia Mare, Fărcașele, Osica de Jos, Dobrun și Optași Măgura.  

Vineri, 28 februarie, la sediul ISU Olt, se va desfășura, începând cu ora 11:00, o ședință festivă dedicată Zilei Protecției Civile din România. De asemenea, în toate subunitățile de intervenție din județ, data de 28 februarie va fi stabilită ca „Ziua Porților Deschise”. Sâmbătă, între orele 10:00 – 18:00, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, se vor desfășura lecții de prezentare a tehnicilor de prim ajutor, acțiune denumită „Maratonul resuscitării”. De asemenea, vor fi prezentate echipamentele și autospecialele din dotarea pompierilor. În aceeaşi zi, se vor desfășura acțiuni de informare preventivă a populației, exerciții demonstrative și lecții deschise în localitățile Șerbănești, Crâmpoia, Pleșoiu, Strejești, Traian, Vlădila, Brastavățu, Dăneasa, Șopârlița, Pârșcoveni și Corbu.

Pe 1 martie, în intervalul orar 11:00 – 17:00, la un magazin de bricolaj din municipiul Slatina, se vor desfășura lecții de prezentare a tehnicilor de prim ajutor, acțiune denumită „Maratonul resuscitării” și acțiuni de informare preventivă a populației, exerciții demonstrative și lecții deschise în localitățile: Dobroteasa, Vulturești, Icoana, Tufeni, Milcov, Ipotești, Balș, Rotunda, Bucinișu, Vădastra, Vădăstrița, Radomirești, Fălcoiu și Sârbii Măgura. Apoi, în primele două zile ale săptămânii viitoare, se vor desfășura acțiuni de informare preventivă a populației, exerciții demonstrative și lecții deschise în localitățile Slatina, Tătulești, Colonești, Mihăiești, Seaca, Văleni, Stoicănești, Bărăști, Slătioara, Găneasa, Oboga, Cezieni, Obârșia, Sprâncenata, Brâncoveni, Poboru, Piatra Olt, Caracal, Urzica, Ștefan cel Mare, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Brebeni, Schitu, Găvănești, Dobrosloveni, Izbiceni, Gostavățu, Spineni, Corabia, Potcoava, Scornicești, Morunglav, Iancu Jianu, Dobrețu, Vulpeni, Leleasca, Topana, Bălteni, Bârza, Drăghiceni și Băbiciu.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți