Modernizări la stadionul 1 Mai, finanțate de Primăria Slatina

Primăria Slatina va construi un nou teren de fotbal și va repara drumul de acces către stadionul 1 Mai. Banii au fost alocați în bugetul acestui an, în condițiile în care Guvernul pare să fi abandonat proiectul prin care urma să se construiască o nouă arenă în Slatina.

În lipsa unui demers clar privind construcția noului stadion de la Slatina, investiție ce urma să fie realizată de Guvernul României, primăria va investi în modernizarea stadionului 1 Mai. Terenul 2 va fi complet modernizat anul acesta, anunță primarul Emil Moț.

Drumul care duce către stadion va fi, de asemenea, modernizat, tot anul acesta, cu finanțare din bugetul local. Administrația locală a luat această decizie ca urmare a solicitărilor venite din partea echipajelor medicale de urgență, care au nevoie de o cale de acces rapidă pentru a duce pacienții către elicopterul SMURD. Autoritățile au decis să rezolve mai repede această problemă, pentru că Guvernul nu a mai avansat proiectul de refacere completă a bazei sportive, început anul trecut. Primarul Emil Moț a explicat că, atâta timp când investiția promisă de Ministerul Dezvoltării nu a primit încă finanțare, vechiul stadion nu va fi demolat.

Anul trecut, Ministerul Dezvoltării a realizat un studiu de fezabilitate pentru construirea unei baze sportive, în locul stadionului 1 Mai. Potrivit discuţiilor iniţiale, noua arenă sportivă ar urma să aibă o capacitate de 10.000 de locuri. Primăria Slatina ar trebui să suporte cheltuielile de demolare şi pe cele de racordare la reţelele de utilităţi pentru noul stadion.

Simona VÂRBAN

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.