8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Percheziţie la un taximetrist din Slatina. A ameninţat doi clienţi cu spray paralizant şi a furat un telefon mobil

- Advertisement -

Un bărbat de 41 de ani, din municipiul Slatina, este acuzat de tâlhărie calificată, după ce în weekend a furat un telefon mobil şi a ameninţat cu spray iritant-lacrimogen doi tineri de 18 ani, unul din comuna olteană Dobrosloveni şi altul din localitatea doljeană Malu Mare, pe care i-a transportat cu taxiul până în Craiova. Poliţiştii Secției 3 Poliție Craiova au desfășurat miercuri o percheziție domiciliară la locuința bărbatului şi au găsit spray-ul paralizant şi telefonul pe care acesta l-a smuls din mâna unuia dintre clienţi.

Totul a pornit după ce cei doi tineri au solicitat bonul fiscal când au ajuns la destinaţie, deşi aceştia conveniseră cu taximetristul să nu pună ceasul tarifar şi să îi dea pe cursă 150 de lei. Din această sumă i-au achitat doar 40 de lei, restul de bani urmând să-i plătească când ajungeau în Craiova.

Fapta a avut loc în noaptea de 22 spre 23 februarie. „Din cercetările efectuate, cel în cauză ar fi transportat cu un taxi, pe traseul Slatina – Craiova, doi tineri de 18 ani. Tinerii s-ar fi înțeles cu bărbatul de 41 de ani să fie transportați până în Craiova contra sumei de 150 de lei, stabilind să nu mai fie pus ceasul tarifar. De asemenea, aceștia ar fi oferit bărbatului suma de 40 de lei, pe care o aveau disponibilă, urmând ca la sosirea la destinație șoferului să îi fie remis și restul sumei datorate. Întrucât, odată ajunși la destinație, cei doi tineri au solicitat bonul fiscal, bărbatul în cauză ar fi smuls din mâna unuia dintre ei un telefon mobil, amenințându-i totodată cu un spray iritant-lacrimogen și, ulterior, plecând cu autoturismul din zonă”, spune Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Polițiștii au identificat bărbatul respectiv, iar miercuri au descins la domiciliul său, unde au găsit telefonul mobil furat și un spray iritant-lacrimogen. Astfel, prejudiciul, estimat la suma de 4.000 de lei, a fost recuperat de polițiști. Taximetristul din Slatina a fost dus la sediul Secției 3 Poliție Craiova pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, urmând ca la finalizarea acestora dosarul penal să fie înaintat unității de parchet cu propunerile corespunzătoare.

Cătălin FIRCOIU 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți