14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patru tineri morţi într-un accident, la ieşire din Balş. Printre ei şi un cunoscut consumator de droguri

- Advertisement -

Groaznic accident de circulaţie, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 01:00, pe Drumul Naţional 65 – European 574, la ieşire din oraşul Balş spre Craiova. Patru tineri au murit pe loc după ce autoturismul a ajuns pe contrasens şi a lovit frontal un TIR, printre ei şi un cunoscut consumator de droguri.

Vasile Pădureţu de 27 de ani, din Slatina, prietenul lui Bogdan Noajă, fiul procurorului Ştefan Noajă, pensionat acum doi ani, este unul dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa în teribilul eveniment rutier. Tatăl său este cel care l-a recunoscut după hainele cu care acesta plecase îmbrăcat de acasă, joi seara.

Tânărul este un client mai vechi al oamenilor legii din judeţ, nu de puţine ori fiind prins, împreună cu fiul cunoscutului procuror, sub influenţa stupefiantelor. A fost şi arestat de câteva ori, chiar condamnat la un an de închisoare pentru trafic şi consum de droguri, iar la sfârşitul anului trecut a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Slatina la 1 an, 8 luni și 10 zile de închisoare în regim de detenție pentru săvârşirea a două fapte de ultraj, după ce la mijlocul lunii septembrie 2019 a agresat un polițist și un jandarm în centrul Slatinei.

Până la sfârşitul lunii decembrie, Pădureţu s-a aflat încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, iar atunci judecătorii au înlocuit măsura arestului cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Decizia instanţei de judecată nu a fost însă definitivă și a fost atacată cu apel de inculpat, iar pe data de 7 februarie măsura controlului judiciar a fost prelungită. Magistraţii Curţii de Apel Craiova stabiliseră şi un prim termen de judecată al cauzei în care Vasile Pădurețu era anchetat, pentru data de 16 martie. Fiind în prezent sub control judiciar, una dintre obligațiile pe care tânărul ar fi trebuit să le respecte era aceea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, însă nu a ținut cont de ea, având în vedere că accidentul s-a produs la ieşire din Balș, o localitate situată la o distanță de 25 de kilometri față de Slatina.

Un alt tânăr care a pierit în accident este Roberto Andrei Petre Bărbulică, tânărul de 24 de ani, tot din Slatina, prieten cu Pădureţu, care se afla la volanul autoturismului Dacia Logan ce venea, se pare, cu viteză excesivă dinspre Craiova spre Slatina, a intrat pe contrasens şi a izbit violent autotrenul. Şi acesta a avut probleme cu substanţele psihoactive, acum câțiva ani fiind condamnat pentru trafic de droguri.

Poliţiştii rutieri au reuşit să-i identifice şi pe ceilalţi doi tineri care se aflau pe bancheta din spate a mașinii și au murit pe loc în urma impactului dintre maşină şi TIR, aceștia fiind Marius Iulian Butariţă de 23 de ani, din oraşul Corabia, şi Claudia Grigore de 20 de ani, din Slatina, prietena conducătorului auto. Ambii au fost identificați de oamenii legii cu greu, după amprente. Tânăra parcă a presimțit că i se va întâmpla ceva rău, cu o noapte înainte de tragicul accident postând pe pagina sa de socializare citatul „De toate vei mai găsi, numai timp nu”, la care a primit și un comentariu de la o cunoștință, care se întreabă: „Ai știut tu, copilă, că nu vei mai avea timp??? Dumnezeu să te odihnească în pace!”.

Bănuind că şi în noaptea producerii nenorocirii de la Balș șoferul se afla într-o stare euforică, polițiștii au cerut medicilor legişti ca în cazul său, la necropsia care efectuată sâmbătă, să-i fie prelevate probe biologice pentru a se stabili dacă acesta, înainte de a se urca la volan, consumase alcool sau droguri. Legiştii au prelevat aceleaşi probe şi de la ceilalţi trei tineri, iar acestea vor fi trimise în aceste zile la Institutul Naţional de Medicină Legală Bucureşti, pentru expertizare, reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Olt spunând că primirea rezultatelor ar putea dura cel puţin două luni.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți