7.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Brâncoveni, dosar penal pentru pescuit ilegal

- Advertisement -

Un bărbat de 39 de ani, din comuna Brâncoveni, s-a ales cu dosar penal în acest sfârşit de săptămână, fiind prins pescuind ilegal pe râul Olt. Jandarmii olteni au depistat braconierul sâmbătă dimineaţa, pe malul drept al râului Olt, în dreptul satului Mărgheni al localităţii. Prinsese cu prostovolul aproape 80 de kilograme de peşte, care mai apoi a fost deversat în Olt.  

Bărbatul desfășura activități de pescuit cu ajutorul unei unelte de  pescuit comercial tip prostovol, în lungime de 1,70 metri, dimensiunea la ochiul de plasă de 25 pe 25 milimetri, fără a deține autorizație de pescuit. De asemenea, jandarmii au găsit în căruţa cu care acesta era cantitatea de aproximativ 80 de kilograme de pește din specia caras, care, aflându-se în stare vie, a fost deversat în apa râului Olt.

Oamenii legii au întocmit pe numele bărbatului dosar penal pentru pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit şi  producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Braconierul din Brâncoveni, împreună cu unealta de pescuit şi atelajul hipo, au fost confiscate şi predate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți