10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

ITM Olt, campanie de informare şi conştientizare în rândul elevilor

- Advertisement -

Din luna aprilie a acestui an, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt va organiza o acţiune de informare și conștientizare a elevilor din învațământul liceal și profesional, potențiali lucrători începând cu anul 2020 – 2021, privind noțiuni legislative de securitate și sănătate în muncă și legislația muncii.

Potrivit ITM, noţiunile care vor fi prezentate cursanţilor din trimestrul II al anului 2020 le sunt necesare atunci când intră pe piața forței de muncă din România, dar şi din comunitatea europeană.

Fiind nou veniți în câmpul muncii, tinerilor le lipsește experiența și, adesea, maturitatea psihologică. Este posibil ca ei să nu acorde importanța cuvenită riscurilor cu care se confruntă. Totodată, există și alți factori care îi expun pe tineri unor riscuri mai mari, precum nivelul insuficient de competențe și de formare, necunoașterea drepturilor proprii și a obligațiilor angajatorului, insuficientă încredere pentru a semnala eventualele probleme, nerecunoașterea de către angajatori a protecției suplimentare de care au nevoie lucrătorii tineri.

ITM Olt, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt și o serie de licee cu profil tehnologic sau real din județ, vor desfăşura în cadrul acţiunii şi concursul județean „Ştiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii”. Scopul acestuia este de a promova în rândul elevilor cultura de securitate și sănătate în muncă, precum şi pentru a conștientiza efectele benefice ale comportamentului preventiv în mediul de muncă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți