19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primele persoane care au ieşit din autoizolare, sănătoase. Aproape 200, în continuare monitorizate

- Advertisement -

De teama coronavirusului, tot mai multe persoane s-au întors în judeţul Olt din zona galbenă de focar: China Continentată, din regiunile Lombardia, Veneto, Emilia – Romanga din Italia, dar şi din localităţi situate în Coreea de Sus şi Iran. Specialiştii DSP Olt anunţă că până luni au intrat în monitorizare 196 de persoane pentru care s-a decis supravegherea în regim de izolare la domiciliu de 14 zile. Între timp, sunt şi 18 olteni care au ieşit din autoizolare fără semne clinice specifice bolii.

Persoanele din judeţ care sunt înscrise pe lista medicilor de familie au fost preluate în monitorizare de aceştia, sub coordonarea directă a reprezentanților DSP, iar oltenii care nu au medic de familie sunt supravegheaţi de specialiști ai Departamentului de Supraveghere a Sănătăţii tot din cadrul direcției. Potrivit DSP, lista se actualizează zilnic pe baza chestionarelor de evaluare şi localizare pe teritoriul României primite de la punctele de frontieră, dar şi prin colaborare cu reprezentanţii locali ai judeţului Olt care sprijină operativ DSP, în depistarea noilor sosiţi.

Avem două situaţii deja cunoscute, însă specialiştii în sănătate publică din Olt spun că în ultimele două zile au apărut altele noi. Cu privire la cei şase chinezi întorşi din Shanghai care au ajuns într-un hotel din Slatina, iar apoi conducerea unităţii respective a refuzat să le mai ofere cazare, se ştie că aceştia sunt cazaţi la o unitate de cazare din judeţul Vâlcea. Potrivit DSP Olt, în prezent aceştia sunt monitorizaţi de colegii din  Vâlcea, le sunt asigurate condiţiile de autoizolare, iar starea lor de sănătate este bună.

Şi slătineanul ce s-a întors din Milano, iar în weekend a vrut să plece din nou din ţară, deşi trebuia să stea în autoizolare, fiind prins de autorităţi în municipiul Craiova este bine. În prezent, acesta este în autoizolare la domiciliu, el neavând alţi contacţi în familie.   

În ultimele două zile, însă, specialiştii DSP s-au confruntat cu alte două cazuri. Duminică, s-a constatat că un bărbat din comuna Oboga a părăsit adresa de izolare la domiciliu pentru a se duce la nişte prieteni din localitate, motiv pentru care DSP, împreună cu Comitetul Judeţean  pentru Situaţii de Urgenţă, au apelat serviciul 112, în vederea anunţării evenimentului. „O comisie mixtă formată din reprezentanţii Serviciului de Control în Sănătate Publică Olt din cadrul DSP Olt şi Poliţia Română s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care s-a aplicat o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea condiţiilor de izolare la domiciliu. În acest moment persoana este izolată la domiciliu”, transmite DSP.

Luni, reprezentanţii instituţiei au primit informaţii telefonice şi de la un medic de familie, care a spus că o femeie din Slatina a părăsit adresa de izolare la domiciliu, motiv pentru care Compartimentul de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile al DSP a apelat telefonic persoana respectivă, care a declarat că nu prezintă semne specifice bolii şi că este în drum spre aeroport, pentru a se întoarce în Italia. Din acest motiv, a fost apelat serviciul de urgenţă 112 pentru a anunţa evenimentul, care acum se află sub observaţia specialişitilor în sănătate publică.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți