19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Abaterile în trafic, amendate drastic de poliţiştii locali din Slatina

- Advertisement -

Poliţiştii locali din Slatina au efectuat şi în a doua jumătate a lunii februarie sute de misiuni în municipiu, în urma acestora aplicând aproape 280 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 85.000 de lei, cele mai multe fiind pentru abateri în trafic.

Potrivit unui comunicat remis de Poliţia Locală, în perioada 16 – 29 februarie, efectivele instituţiei din subordinea Primăriei Slatina au dat 278 de amenzi, în valoare totală de 85.780 lei.

Ca de fiecare dată, cele mai numeroase amenzi au fost aplicate ca urmare a încălcării prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, respectiv 220 de sancţiuni, dintre care 186 au fost pentru opriri neregulamentare, 31 pentru staționare interzisă şi trei pentru acces interzis. S-au mai dat și 12 contravenţii pentru nerespectarea normelor legale privind conviețuirea socială prevăzute de Legea 61/1991.

Totodată, polițiștii locali au fost nevoiți să dispună ridicarea unui număr de 40 de autovehicule, întrucât prin maniera de staționare sau parcare, conducătorii auto ai acestora riscau să pună în pericol viața pietonilor sau să producă ambuteiaje.

Poliţiştii locali au aplicat şi 46 de amenzi pentru nerespectarea HCL 311/2018 referitoare la stabilirea de contravenții și aplicare sancțiuni pe raza municipiului Slatina. Tot în a doua jumătate a lunii februarie, efectivele Poliţiei Locale au preluat 97 de sesizări prin dispecerat și 486 au fost autosesizări prin intermediul sistemului de monitorizare video.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți