14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

O elevă de la Colegiul Minulescu, diagnosticată cu tuberculoză pulmonară

- Advertisement -

O tânără de 18 ani, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, a fost diagnosticată cu tuberculoză pulmonară, motiv pentru care specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt desfăşoară în acest caz o anchetă epidemiologică.

În ultima vreme, fata a fost răcită în repetate rânduri, fără să-i treacă, iar în urma unui control mai amănunţit, inclusiv efectuarea unei radiografii pulmonare, s-a constatat că aceasta are TBC. În prezent, eleva de la colegiul slătinean este internată pe Secţia de Pneumologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, din oraşul Scorniceşti, unde este sub observaţie medicală şi primeşte tratament de specialitate. Între timp, cei care au intrat în contact cu ea, printre care părinţii, colegii de clasă, dar şi profesorii care predau la clasa respectivă, fac investigaţii specifice.

„În cadrul anchetei epidemiologice s-a constatat că pacienta a dezvoltat pusee de infecţii respiratorii ale căilor superioare de tip viroze, pentru care a fost tratată de medicul de familie. În data de 2 martie, în urma consultului medical efectuat de acelaşi medic, acesta i-a recomandat şi un examen de specialitate prin cabinetul de pneumologie, ocazie cu care s-a efectuat un examen direct de spută cu rezultat pozitiv. Din aceeaşi zi, pacienta este internată la Secţia Pneumologie din Scoriceşti a Spitalului Slatina”, a spus Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Sursa citată a adăugat că în prezent sunt identificaţi pentru examenul radiologic toţi contacţii de familie şi colectivitate şcolară, respectiv colegii elevei şi cadrele didactice care predau la clasa respectivă. Coordonaţi de medicul pneumoftiziolog, medicul şcolar din colegiu, dar şi medicii de familie, îi supraveghează clinico-epidemiologic pe toţi cei care au intrat în contact cu adolescenta.

Totodată, la clasa în care aceasta învăţa s-a făcut dezinfecţie de tip terminal, iar în continuare reprezentanţi ai cabinetului şcolar şi ai cabinetelor de medicină familială vor face informarea zilnică operativă a Compartimentului de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile al DSP Olt cu privire a unor posibile noi cazuri de îmbolnăvire, dar şi a evoluţiei cazului elevei de 18 ani.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți