Un copil de doar un an şi o lună, mort la Spitalul Balş

Tragedie fără margini pentru doi părinţi din comuna Voineasa, cărora la începutul săptămânii le-a murit băiatul în vârstă de doar un an şi o lună. Micuţul a ajuns, în cursul după-amiezii de luni, în stop cardio-respirator la Spitalul Orăşenesc Balş şi, din păcate, eforturile medicilor de aici pentru a-l salva au fost în zadar, fiind declarat decesul acestuia.

Poliţiştii din Olt au deschis un dosar penal în care fac cercetări pentru ucidere din culpă.

„În cursul după-amiezii de luni, am fost sesizaţi de cadrele medicale de la Spitalul Balş că a fost adus un copil de un an şi o lună, din Voineasa, în stop cardio respirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare, însă nu a răspuns acestora şi s-a declarat decesul. Micuţul a fost dus la Morga Spitalului Slatina, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului. A fost întocmit dosar penal şi se fac cercetări pentru ucidere din culpă”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Medicii legişti au stabilit că băieţelul de 13 luni a murit prin asfixiere cu lapte, regurcitat gastric. Acesta făcea parte dintr-o familie bună, care mai are o fetiţă de aproape 4 ani, iar mama lui este profesor de limba română la Şcoala Voineasa, în timp ce tatăl îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<