7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Consiliul Județean, bani pentru echipamente de protecție împotriva coronavirusului

- Advertisement -

Consilierii județeni s-au reunit miercuri, în ședință extraordinară, să aprobe alocarea unei sume de bani din fondul de rezervă al instituției pentru achiziționarea de echipamente de protecție. Decizia a fost luată după ce mai multe instituții militare au solicitat fonduri pentru a cumpăra combinezoane, măști de protecție și dezinfectanți, pentru a fi pregătite în cazul confirmării vreunui caz de coronavirus.

Coronavirusul a băgat în ședință consilierii județeni, care au aprobat miercuri alocarea unei sume de 250.000 lei pentru achiziția de echipamente de protecție și dezinfectanți.

„Am avut o şedinţă extraordinară în care am aprobat deblocarea unei sume din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean Olt, la solicitarea unor instituţii din domeniul apărării şi situaţiilor de urgenţă. Este vorba despre Poliţia de Frontieră, IPJ Olt, Jandarmeria Olt şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Au cerut, prin Autoritatea de Ordine Publică şi Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, o serie de materiale. Am aprobat, astăzi (miercuri n.r.), achiziţia acestor materiale prin deblocarea sumei de 250.000 lei. Ele vor fi date către ISU Olt, care le va distribui mai departe la instituţiile care le-au solicitat”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Până acum, în județ nu a fost nici un caz de îmbolnăvire cu coronavirus, însă dacă virusul va fi confirmat, atunci militarii vor asigura măsurile de pază și securitate în zonele afectate și vor avea nevoie de echipamente de protecție.

„Momentan, aceste materiale şi echipamente nu sunt necesare şi sperăm să nici nu avem nevoie de ele. Aşa cum ştiţi, încercăm să fim pregătiţi, dacă acest virus va intra şi în judeţul Olt. Oamenii care intră în contact cu astfel de persoane trebuie să aibă tot ce le este necesar. Atunci, am cumpărat combinezoane, măşti, dezinfectanţi, scanere termice, filtre şi altă aparatură care ne-a fost solicitată”, a mai spus preşedintele CJ Olt.

În prezent, peste 200 de persoane care au venit în județ din zonele afectate de coronavirus sunt supravegheate, fiind izolate la domiciliu.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți