14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

O fetiţă din Corabia a sunat la 112 şi a spus că este sechestrată. Apelul a fost fals

- Advertisement -

O fată de doar 10 ani, din oraşul Corabia, a alertat marţi seara poliţiştii olteni după ce a sunat la apelul de urgenţă 112 şi a spus că este sechestrată de un bărbat. Apelul a durat doar câteva secunde, apoi copila nu a mai răspuns. Căutată timp de 20 de minute, oamenii legii au găsit-o la bunica ei şi le-a spus că i-a luat telefonul fără să-i ceară voie, apelul fiind o glumă.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 de fetiţa de 10 ani, din Corabia, care a spus că se află în locuința unui bărbat, care o ține cu forța, fără a oferi mai multe detalii. După efectuarea apelului, ce a durat doar 15 secunde, aceasta nu a mai răspuns la telefon.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au demarat de îndată verificări, forțe sporite fiind angrenate în activitățile de căutare. După aproximativ 20 de minute de căutări, polițiștii au identificat minora, aceasta aflându-se la locuința bunicii sale, pe raza orașului Corabia. Ea le-a declarat polițiștilor că a folosit telefonul bunicii, fără acordul acesteia, iar apelul său a fost doar o glumă”, a spus reprezentantul IPJ.

Poliţiştii reamintesc încă odată cetățenilor faptul că apelarea abuzivă a apelul de urgenţă 112 se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei, iar alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți