4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţiştii olteni, implicaţi în campania „Siguranţă şi respect în trafic”

- Advertisement -

„Siguranță și respect în trafic” este campania demarată joi de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în parteneriat cu reprezentanţii uneia dintre cele mai importante societăţi de pe platforma industrială a Slatina, Alro. Potrivit IPJ, campania, derulată pe parcursul a trei luni, vizează impunerea disciplinei rutiere şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, iar în cadrul acesteia vor fi împărţite bicicliştilor şi căruţaşilor 500 de veste reflectorizante, în timp ce poliţiştii rutieri se bucură de utilizarea a şase body-cam-uri.

Polițiștii vor acționa atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în scopul responsabilizării participanților la trafic, impunerea unui climat de disciplină rutieră și prevenirea accidentelor rutiere.

Campania se va derula pe parcursul a trei luni, perioadă în care polițiștii vor viza toate categoriile participanților la trafic, cărora le vor oferi recomandări pentru prevenirea accidentelor rutiere, spun reprezentanţii IPJ.

„Având în vedere faptul că, în județul Olt, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave o reprezintă indisciplina bicicliștilor, cu sprijinul acordat de societatea Alro SA, polițiștii vor opri în trafic bicicliști, căruțași, iar împreună cu reprezentanți ai societății, vor înmâna acestora veste reflectorizante. Polițiștii vor sublinia rolul echipării corespunzătoare pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere”, se arată într-un comunicat remis de inspectorat.

Partenerii campaniei au oferit IPJ Olt 500 de veste reflectorizante opentru a fi utilizate în activitățile preventive, desfășurate în cadrul campaniei „Siguranţă şi respect în trafic”. Totodată, şase body-cam-uri au fost oferite pentru a fi utilizate de polițiștii rutieri în misiuni.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți