Pompierii olteni, provocaţi de colegii din ţară să doneze sânge

„Te provoc: Fii salvatorul celor care au nevoie de sânge!” este campania inițiată anul acesta de ISU Botoșani, în contextul sărbătoririi Zilei Protecției Civile din România, iar în acest context pompierii din cadrul mai multor inspectorate pentru situaţii de urgenţă din ţară sunt provocaţi să doneze sânge. Primii provocaţi au fost salvatorii de la ISU Covasna care, la rândul lor, i-au provocat pe cei de la ISU Olt.

Pompierii olteni au răspuns prompt provocării, în acest sfârşit de săptămână, dar şi pe parcursul săptămânii viitoare, în jur de 50 de salvatori din cadrul inspectoratului şi Detaşamentului Slatina donând sânge.

„Pornind de la motto–ul Protecției Civile, numită și Arma Vieţii, «Cu viața mea apăr viața» și în contextul crizei de sânge cu care se confruntă spitalele din toată țara, salvatorii din Botoșani au lansat campania «Te provoc: Fii salvatorul celor care au nevoie de sânge!».

Nu refuzăm nicio provocare și ne alăturăm demersului inițiat de colegii din cadrul ISU Botoşani. Am răspuns provocării lansate de pompierii din cadrul ISU Covasna și susținem campania de donare de sânge, în sprijinul cetățenilor aflați în dificultate”, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Sursa citată a adăugat că la sfârșitul săptămânii, dar și săptămână viitoare, salvatorii olteni se află la Centrul de Transfuzie Sanguină Olt. „Ne dorim ca prin gestul nostru simplu să mobilizăm cât mai mulți donatori din întreaga țară și din rândul tuturor categoriilor sociale”, a declarat reprezentantul ISU.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<