2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Programul „Salvator din pasiune”, un nou început la ISU Olt

- Advertisement -

A debutat o nouă serie din cadrul Programului naţional „Salvator din pasiune”, cea de-a şaptea, iar voluntarii înscrişi au început de week-end-ul trecut programul specific de pregătire la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Sunt 20 de voluntari înscrişi în această serie a Programului „Salvator din pasiune”, care la sfârşitul săptămânii trecute au parcurs noţiunile privind sănătate şi securitatea în muncă.

În acest weekend, cei care vor să devină paramedici SMURD învaţă nouţiuni despre activitatea pompierilor, introducere, echipamente, accesorii şi misiuni, pentru ca de la mijlocul lunii martie, timp de 36 de ore, să studieze noţiuni teoretice şi practice privind acordarea primului ajutor. Apoi, voluntarii vor face 60 de ore de voluntariat alături de echipajele SMURD din Olt, urmând ca ulterior să poată fi planificaţi pentru a urma cursul în urma cărora obţin competenţa de paramedic.

„Le mulțumim voluntarilor că au ales să-și petreacă următoarele weekenduri alături de noi și îi asigurăm că noțiunile însușite în această perioadă îi pot ajuta în situații limită!”, au transmis reprezentanţii ISU Olt.

În primele șase etape ale Programului „Salvator din pasiune” desfășurate până acum de ISU Olt s-au înscris 77 de voluntari, iar 11 dintre aceștia au obținut competențe de paramedic și pot executa misiuni alături de echipajele SMURD.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți