6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Hoți acuzați de furturi comise în două județe, arestați de polițiștii din Olt

- Advertisement -

Șase bărbați, dintre care cinci din județul Olt și unul din județul Dolj, au fost arestați vineri după ce au comis mai multe furturi în două județe. Hoții furau țigarete și băuturi alcoolice, prejudiciul creat fiind de 200.000 lei, faptele săvârșite de aceștia ieșind la iveală după ce patru dintre ei au fost prinși în Craiova, de polițiștii olteni, după ce în noaptea de miercuri spre joi au dat o spargere la o firmă din Gorj.

Furturile au fost comise în perioada decembrie 2019 – martie 2020, trei dintre cei șase bărbați fiind din comuna Fălcoiu, unul din comuna Dobrosloveni și unul din orașul Balș – Olt, iar unul din comuna Pielești –Dolj.    

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că pentru prinderea hoților polițiștii olteni au avut sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, cauza fiind anchetată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. „În noaptea de 4 spre 5martie 2020, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal, împreună cu cei Serviciului de Investigații Criminale, au depistat, în municipiul Craiova, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, toți din județul Olt, la scurt timp după ce ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o societate comercială, din județul Gorj. Din cercetări, a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2019 – martie 2020, cei patru bărbați, împreună cu alți doi, dintre care unul din Dolj, ar fi comis mai multe furturi din societăți comerciale, pe raza județelor Olt și Gorj, ocazie cu care ar fi sustras, în special, țigarete și băuturi alcoolice, creând un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale”, a spus reprezentantul IPJ.

Cei șase bărbați au fost reținuți joi pentru 24 de ore, iar în cursul serii de vineri au fost prezentați magistraților Judecătoriei Caracal, care au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ulterior, hoții au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți