3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 200 de locuri de muncă în străinătate, pentru olteni

- Advertisement -

Oltenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă pot opta pentru noile joburi disponibile prin reţeaua Eures. Acestea au fost făcute publice de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, în ţările din Uniunea Europeană fiind vacante, la sfârşitul săptămânii trecute, aproape 200 de joburi.

Din totalul de 173 de locuri de muncă, cele mai multe sunt vacante în Spania, unde angajatorii caută 50 de culegători de cireşe, nectarine, piersici, pere şi smochine. Alte 43 de joburi sunt diponibile în Germania, aici fiind nevoie de 20 de cameriste, 15 mecanici de locomotivă, patru lucrători în producţia de alimente şi băuturi, doi asistenţi stomatologie şi doi bucătari.

Şi în Norvegia este nevoie de forţă de muncă, angajatorii de aici căutând 31 de muncitori: un farmacist pentru Suedia, zece instalatori, opt mecanici auto, patru mecanici semiremorci, patru tichinigii auto şi patru vopsitori auto. În Olanda sunt alte 26 de locuri de muncă, 20 dintre ele fiind pentru muncitori necalificaţi în grădinărit şi horticultură şi şase pentru lucrători în seră de căpşuni.

Prin reţeaua Eures, mai sunt joburi vacante în Finlanda – 14 pavatori, Suedia – cinci vopsitori auto şi trei mecanici auto şi în Belgia – un grădinar.

Pentru a putea aplica pentru unul dintre cele 173 de posturi, oltenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, una dintre fiind cunoaşterea unei limbi străine cum ar fi engleză sau germană. Cei interesaţi pot consulta integral ofertele angajatorilor din Europa accesând portalul naţional www.eures.anofm.ro sau se pot adresa consilierului Eures care se află la parterul AJOFM Olt, cu sediul în Slatina.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți