Flori vândute ilegal la Slatina şi Caracal. Comercianţii, amendaţi de poliţişti

Evaziunea fiscală în domeniul comerţului cu flori a fost, la începutul primăverii, în vizorul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, care au acţionat în municipiile Slatina şi Caracal. În urma acţiunilor din perioada 1 – 8 martie, oamenii legii au dat sancţiuni comercianţilor care vindeau flori ilegal, cuantumul acestora fiind de 70.000 de lei.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că poliţiştii au identificat 19 agenți economici, dintre care 12 din Slatina şi șapte din Caracal, care aveau expuse, în vederea comercializării, diverse sortimente de flori, fără a deține documente de proveniență a acestora.

„Având in vedere aspectele constatate, polițiștii de investigare a criminalității economice au aplicat 19 amenzi, în valoare de 70.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite”, a spus reprezentantul IPJ.

Totodată, poliţiştii au fost confiscat şi florile vânzătorilor prinşi în neregulă, valoarea acestora fiind de peste 1.300 de lei.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<