9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cine sunt poliţiştii prinşi luând mită la Saru

- Advertisement -

Ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au acţionat în forţă, marţi dimineaţa, pe Drumul Naţional 65 – European 574, în zona Pădurea Sarului, în urma unor informaţii pe care le-au primit cu privire la faptul că patru poliţişti care acţionau cu radarul au primit mită.

Poliţiştii prinşi în flagrant sunt Mircea Coman, Octavian Enculeasa, Mircea Pană şi Adrian Găneşanu, toţi angajaţi ai Serviciului Rutier Olt. Unul dintre ei era într-un autoturism Dacia Logan, neinscripţionat cu însemnele Ministerului Afacerilor Interne, dotat cu radar, iar alţi trei, dintre care unul ce acţiona cu radarul TruCAM, opreau maşinile conduse cu viteză de şoferi. Cu toţii au fost duşi la audieri, la Parchetul Olt.

Dosarul în care sunt cercetaţi cei patru poliţişti rutieri, şi se pare că nu sunt singurii, a fost deschis încă din luna aprilie a anului 2019.

În momentul organizării flagrantului, oamenii legii au primit 400 de lei mită de la un şofer, se arată într-un comunicat remis de DGA. „Ofițerii DGA – Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au prins în flagrant agenți de poliție din cadrul IPJ Olt – Serviciul Rutier, în timp ce primeau 400 de lei mită de la un conducător auto pentru a nu aplica măsurile legale de sancționare ca urmare a încălcării unei reglementări la circulația rutieră. Patru polițiști au fost conduși la sediul unității de parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. În fapt, în luna aprilie 2019, ofițerii DGA – Serviciul Județean Anticorupție Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciuni de corupție la adresa unor polițiști din cadrul IPJ Olt – Serviciul Rutier, respectiv primirea unor sume de bani de la participanții la trafic care nu respectau legislația rutieră, în scopul neluării măsurilor legale corespunzătoare. Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind înregistrat dosar penal în care au fost efectuate cercetări în urma cărora, astăzi (marţi n.r.), a fost efectuată acțiunea de prindere în flagrant. În cauză, s-a beneficiat de sprijin din partea Serviciului Operații – Structura Centrală a DGA”, se arată în comunicat.

Cu un punct de vedere referitor la cele întâmplate au venit şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, care au transmis că se delimitează de astfel de comportamente şi manifestă toleranţă „0” faţă de lipsa de integritate a poliţiştilor.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți