10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Maşini cu defecţiuni tehnice, depistate în trafic de inspectorii RAR

- Advertisement -

Inspectorii Registrului Auto Român Olt au continuat să acţioneze în trafic, în urma controalelor efectuate în judeţ, pe cont propriu sau împreună cu poliţiştii rutieri, fiind depistate multe autovehicule cu defecţiuni tehnice.

În total, în judeţul Olt au fost verificate 1.750 de vehicule, dintre care 23,8% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și trei prezentau pericol iminent de accident.

Potrivit inspectorilor RAR, din totalul maşinilor oprite în trafic, în 1,15% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,46% aveau probleme legate de identificare și 2,1% aveau inspecţia tehnică periodică falsă, expirată sau anulată.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și poliţiştii Serviciului Rutier Olt, 135 de conducători auto au fost amendaţi, iar alţi 216 s-au ales cu retragerea certificatului de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanța RAR din judeţ sau altă reprezentanţă din ţară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din Olt, deoarece echipajele mixte RAR şi Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți