Activităţile de la Centrul „Eugen Ionescu”, reprogramate. Muzeul Judeţean a sistat manifestările cu publicul

Dacă iniţial se luase decizia ca numărul de locuri din sala de spectacole să fie redus la 149, prin scoaterea fotoliilor mobile, Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina a revenit asupra măsurii de limitare a răspândirii coronavirusului şi a decis suspendarea tuturor manifestărilor culturale până la sfârşitul lunii martie, cel puţin. La Muzeul Judeţean Olt toate activităţile au fost sistate tot până la aceeaşi dată.

Printr-un comunicat de presă, publicul slătinean este anunţat de conducerea instituţiei culturale că toate evenimentele ce urmau a avea loc aici vor fi reprogramate.  

„Asociația Culturală Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România face cunoscut publicului slătinean hotărârea Primăriei municipiului Slatina prin care toate evenimentele culturale programate a se desfășura în sala de spectacole a Centrului Cultural «Eugen Ionescu» se suspendă până la data de 31 martie 2020, ca urmare a situației impuse de autoritățile competente și de necesitatea protejării populației împotriva infectării cu COVID-19. Activitățile vor fi reluate imediat ce pericolul se va diminua sau va dispărea, iar toate evenimentele programate în această perioadă vor fi reprogramate”, anunţă reprezentanţii centrului.

Pentru a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, şi Muzeul Județean Olt a luat decizia ca din după-amiaza zilei de miercuri şi până pe 31 martie să sisteze toate activitățile cu publicul.

Instituţia culturală anunţă că primele măsuri de protejare a vizitatorilor și personalului muzeului s-au luat încă din data de 24 februarie 2020, atunci când s-a dispus achiziționarea în regim de urgență măşti medicinale, alcool sanitar, igienol, șervețele, gel și săpun antibacteriane.

„În perioada 11 – 31 martie, personalul Muzeului Județean Olt își va desfășura activitatea în cadrul punctelor de lucru după programul 8:00 – 16:00. În funcție de evoluția situației la nivel național vom decide orice măsură necesară protejării sănătății publicului și angajaților noștri. Persoanele care vor dori să solicite informații sau să depună anumite documentații o vor putea face doar prin telefon sau prin corespondență electronică la adresa instituției: Muzeul Județean Olt, Strada Ana Ipătescu nr. 1, Slatina,  cod 230079, județul Olt, e-mail: muzeu_olt@yahoo.com”, transmite conducerea instituţiei de cultură din Slatina.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<