Arest pentru polițiștii rutieri prinși luând mită în Pădurea Saru

Polițiștii de la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, prinși luând 400 de lei mită de la un șofer prins cu viteză pe DN 65 – E 574, în Pădurea Saru, pentru a nu fi amendat, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Magistrații Tribunalului Olt au emis mandate de arestare pe numele celor patru oameni ai legii, Octavian Șerban Enculeasa, Adrian Elvis Găneșanu, Mircea Mihăiță Coman și Mircea Pană, miercuri, târziu în noapte, după ore întregi în care au dat din nou declarații cu privire la cele întâmplate. Polițiștii rutieri au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt, însă decizia instanței de judecată nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova în 48 de ore.

Informația a fost confirmată de Anca Anuța, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, instituția care a instrumentat dosarul penal deschis în luna aprilie a anului 2019.

Ofițerii DGA din Olt au fost cei care s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciuni de corupţie la adresa unor poliţişti de la Serviciul Rutier Olt, iar marţi dimineață, coordonaţi de un procuror de la Parchet şi cu sprijinul Serviciului Operaţiuni al Structurii Centrale a DGA, au organizat flagrantul delict din Pădurea Saru.

Agenţii de poliţie acționau cu autospeciala de poliție Dacia Logan, neinscripționat cu însemnele MAI, pe DN 65 – E 574, în zona Pădurea Saru, au oprit în trafic un autoturism Opel, condus de un bărbat care circula cu viteză peste limita legal admisă, pentru care se impunea amendarea acestuia. Însă, agenţii de poliţie efectuând un act contrar acestor îndatoriri, au primit suma de 400 lei, pentru a nu mai fi întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională, ceea ce s-a şi întâmplat, conducătorul auto nemaifiind sancţionat pentru abaterea la regimul rutier. Rutieriștii au fost surprinşi în flagrant având asupra lor patru bancnote a câte 100 de lei fiecare, bani care corespund întocmai cu seriile a patru bancnote aflate în cuprinsul procesului verbal de notare a seriilor bancnotelor ce compun suma de 1.200 lei, întocmit cu ocazia efectuării procedurii flagrantului şi care au fost puşi la dispoziţia  investigatorilor sub acoperire autorizaţi în cauză.

Poliţistul Octavian Enculeasa este acuzat de procurorii Parchetului Olt că a mai luat 300 de lei mită de la un şofer prins pe DN 64, Drăgăşani – Caracal, cu viteză peste limita legală. La sfârșitul lunii noiembrie 2019, agentul de poliţie i-a întocmit un proces verbal în care a consemnat fapte mai puţin grave decât cele întâmplate în realitate, precum şi alte aspecte faptice pe care nu le-a constatat şi nici nu le-a verificat, pentru a nu-i fi suspendat conducătorului auto permisul de conducere.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<