14.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doar programări on-line la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Olt

- Advertisement -

Rând pe rând, instituţiile din judeţul Olt îşi iau măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt fiind printre ultimele care a anunţată că operaţiunile privind activităţile specifice de înmatriculare şi preschimbare a permiselor de conducere se soluţionează, în momentul de faţă, doar pe bază de programare on-line, pe site-ul DRPCIV, în aplicaţia „programare on-line”.

Candidaţii care urmează să susţină examenul pentru obţinerea permisului auto se vor programa şi ei, de săptămâna viitoare, tot on-line. „Toate operaţiunile care se efectuează pentru examinarea candidaţilor în obţinerii permisului de conducere, se vor face în baza unei programări on-line, începând cu data de 16 martie 2020. Operaţiunile la care facem referire, sunt următoarele: înregistrare candidat, examinare/reexaminare probă teoretică, programare/reprogramare probă practică. Generic, operaţiunea de programare la examenul pentru obţinerea permisului de conducere cu toate componentele menţionate mai sus, se numeşte «înregistrare dosar examinare». În cadrul aplicaţiei, candidaţii se pot programa pentru oricare dintre activităţi, fără să specifice care dintre ele, în limita locurilor disponibile. În vederea asigurării unor condiţii sigure pentru desfăşurarea probei practice, s-au întreprins discuţii cu reprezentanţii şcolilor de conducători auto, referitoare la asigurarea unei igienizări eficiente a autovehiculelor în care se susţine proba practică”, se arată într-un comunicat remis de instituţia aflată în subordinea Prefecturii Olt.

Programul de lucru la ghişeul „înregistrare dosar examinare” va fi în zilele de marţi şi joi, în intervalul orar 08:30 – 16:00, iar vineri, între orele 08:30 – 13:30, timpul alocat pentru fiecare activitate programată fiind de trei minute. „Accesul în sala de așteptare pentru oricare dintre solicitările adresate Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt este permis cu cel mult 15 minute înainte de ora programată, pe baza actului de identitate, doar pentru solicitantul operaţiunii (titular, împuternicit)”, mai transmit reprezentanţii instituţiei.

În această perioadă, la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Olt sunt sistate şi audienţele. „Audienţele se vor sista în această perioadă, cetăţenii având posibilitatea folosirii corespondenţei prin poştă la adresa bulevardul A. I. Cuza, nr. 153, municipiul Slatina, judeţul Olt, sau e-mail permise.inmatriculari.ipot@mai.gov.ro”, se mai precizează în comunicat.

Pentru asigurarea respectării măsurilor sanitare şi profilactice, la instituţia din subordinea Prefecturii Olt se efectuează curăţarea şi dezinfecţia continuă a suprafeţelor din zonele în care este permis accesul cetăţenilor. Totodată, s-au făcut instruiri cu lucrătorii Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Olt şi au fost dotaţi cu materiale pentru igiena personală şi dezinfectarea suprafeţelor de lucru.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți