2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Magistraţii Tribunalului Olt judecă doar cauzele urgente, pentru a preveni infectarea cu coronavirus

- Advertisement -

Se judecă doar cauzele urgente la Tribunalul Olt, iar dosarele cu termene de judecată până la sfârşitul acestei luni sunt amânate sau le va fi preschimbat termenul de judecată, acestea sunt măsurile adoptate de magistraţii Tribunalului Olt pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul virus Covid-19.  

„Dosarele care au primit termen de judecată în perioada 12 – 31 martie 2020, cu excepţia celor urgente, vor fi amânate sau, atunci când este posibil, existând timpul necesar efectuării acestei proceduri, se va dispune preschimbarea termenului la o dată ulterioară, situaţie în care se va proceda la citarea părţilor, conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat remis de instanţa de judecată.

Astfel, pînă la sfârşitul lunii martie se vor fi soluţionate numai cauzele urgente. La Secţia Penală, se judecă cauzele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauzele având ca obiect măsuri preventive (verificare, luarea, înlocuire, revocare), cauzele având ca obiect contestaţie la executare cu persoane private de libertate, cauzele reglementate de Legea 302/2004 – extrădare, mandat european de arestare, transfer de persoane condamnate, regulator de competenţă, măsuri de siguranţă, cauze în care există iminenţa prescrierii răspunderii penale. La Secţia I Civilă adopţiile, cazurile de plasament, ordinele de oprotecţie şi ordonanţele preşedinţiale cu minor, iar la Secţia a-II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal litigiile cu profesionişti – ordonanţa preşedinţială, sechestru asigurator, sechestru judiciar, Contencios Administrativ – ordonanţă preşedinţială, suspendare executare act administrativ, măsuri asiguratorii, achiziţii publice, Faliment – cererea de deschidere a procedurii insolventei formulată de debitor.     

În cauzele urgente aflate pe rol în această perioadă, se vor fixa ore pentru fiecare cauză în parte. La fixarea orelor se va ţine seama de necesitatea alocării unei perioade de timp necesară pentru aerisirea sălilor de judecată timp de 15 minute, la un interval de o oră şi jumătate, mai transmite Tribunalul Olt. „În cauzele urgente judecate în perioada menţionată, se va proceda în măsura în care este posibil, la audierea în sistem de videoconferinţă. În perioada menţionată, este permis în instanţă numai accesul justiţiabililor, respectiv a persoanelor care au calitatea de participanţi în procedurile judiciare şi doar la ora fixată pentru judecarea cauzei în care participă”, se mai arată în comunicat.

Potrivit Tribunalului Olt, depunerea înscrisurilor la instanţa de judecată se va realiza prin mijloace de comunicare electronice permise de lege (e-mail, fax) urmând ca originalul acestor înscrisuri să fie transmis prin poştă, dacă este solicitat de instanţă. În măsura în care persoanele interesate nu pot realiza depunerea înscrisurilor în condiţiile arătate, se va asigura depunerea personală a înscrisurilor, fiind permis accesul în sediul instanţei, respectiv în biroul Registratură a maximum două persoane, concomitent. Programul Biroului Arhivă cu publicul se reduce şi el până pe 31 martie 2020, potrivit magistraţilor olteni acesta desfăşurându-se numai în zilele de luni şi joi, în intervalul orar 10:00 – 12:00.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți