12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii de la Rutieră au fost reținuți

- Advertisement -

După ore bune în care au fost audiați, Mircea Coman, Octavian Enculescu, Adrian Găneșanu și Mircea Pană, cei patru polițiști rutieri prinși luând mită de la un șofer, pentru a nu fi amendat după ce a încălcat legislația rutieră, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Polițiștii, care în cursul zilei de miercuri vor fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Olt, cu propunerea de arestare preventivă, au fost prinși în flagrant delict marți dimineață, în timpul unei acțiuni pe viteză la care aceștia participau pe Drumul Național 65 – E 574, în zona Pădurii Sarului, cu un echipaj radar neinscripționat cu însemnele MAI. Rutieriștii, care erau în atenția ofițerilor DGA Olt încă din luna aprilie a anului trecut, au primit 400 de lei mită de la un conducător auto, pentru a nu-l amenda.

Ofițerii anticorupție din Olt au fost cei care s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciuni de corupţie la adresa unor poliţişti de la Serviciul Rutier al Poliţiei Olt, iar marţi, coordonaţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi cu sprijinul Serviciului Operaţiuni al Structurii Centrale a DGA, au organizat acţiunea din Pădurea Saru.  

Anchetatorii au venit cu detalii referitor la flagrantul în urma căruia patru poliţişti rutieri au fost prinşi luând mită. „Din actele de urmărire penală rezultă că există probe şi indicii temeinice care conduc la bănuiala rezonabilă că la data de 10 martie 2020, în jurul orei 11:10, agenţii de poliţie din cadrul IPJ Olt – Serviciul Rutier G.E.A., E.Ş.O., C.M. şi P.M., în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, cu autospeciala de poliție Dacia Logan, având numărul de înregistrare B 74 PFL, pe DN 65, în zona Pădurea Saru, judeţul Olt, au oprit în trafic un autoturism Opel, condus de către numitul S.M., care circula cu viteză peste limita legal admisă, pentru care se impunea sancţionarea contravenţională a conducătorului auto. Însă, agenţii de poliţie efectuând un act contrar acestor îndatoriri, au primit suma de 400 lei, pentru a nu mai fi întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională, ceea ce s-a şi întâmplat, conducătorul auto nemaifiind sancţionat, pentru abaterea la regimul rutier. Agenţii de poliţie G.E.A., E.Ş.O., C.M. şi P.M, au fost surprinşi în flagrant având asupra lor patru bancnote a câte 100 de lei fiecare, bani care corespund întocmai cu seriile a patru bancnote aflate în cuprinsul procesului verbal de notare a seriilor bancnotelor ce compun suma de 1.200 lei, întocmit cu ocazia efectuării procedurii flagrantului şi care au fost puşi la dispoziţia  investigatorilor sub acoperire autorizaţi în cauză”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Poliţistul Octavian Enculeasa este acuzat de procurori că a mai luat 300 de lei mită de la un şofer prins cu viteză pe un drum naţional din Olt, la sfârşitul lunii noiembrie 2019. „În sarcina agentului de poliţie E.Ş.O. s-a mai reţinut că, la data de 26 noiemnbrie 2019, în jurul orei 16:15, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a primit suma de 300 lei de la numitul P.A., care a condus un autoturism  pe DN 64, Drăgăşani – Caracal, cu viteză peste limita legală, agentul de poliţie întocmind un proces verbal în care a consemnat fapte mai puţin grave decât cele întâmplate în realitate, precum şi alte aspecte faptice pe care nu le-a constatat şi nici nu le-a verificat, pentru a nu-i fi suspendat conducătorului auto dreptul de a conduce pe drumurile publice”, se mai precizează în comunicat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți