2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Şoferi veniţi din Italia, în carantină la Slatina

- Advertisement -

Doi conducători auto de tir veniţi din Italia, una dintre ţările în care s-au confirmat mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus, au intrat în România luni seara, iar marţi după-amiaza au ajuns în municipiul Slatina. În prezent, acestea sunt primele persoane care au fost plasate în carantină la nivelul judeţului Olt.

Cei doi şoferi, ambii din Bacău, se află în prezent carantinaţi într-un spaţiu special amenajat din Slatina.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Bacău au fost cei care marţi, în jurul orei prânzului, i-au anunţat pe omologii de la DSP Olt, cu privire la ajungerea acestora în municipiul Slatina. „Ne-a fost comunicat că pe raza

municipiului Slatina, judeţul Olt, se află două persoane, transportatori de mărfuri neperisabile (paleţi-băuturi alcoolice, fier) care s-au deplasat pe ruta Torino – Milano – România, intrare prin Vama Nădlac, în data de 9 martie, ora 18:00. Din anchetă, am constatat că cei doi conducători auto au staţionat la Milano mai mult de 48 de ore. La acestă dată, tirul cu marfă se află într-o parcare păzită din Slatina. Având în vedere că timpul de staţionare în Milano a fost mai mare de 48 de ore, DSP Olt a propus   Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă măsura carantinării, care a şi fost aplicată”, au transmis reprezentanţii DSP Olt.

Sursa citată mai spune că cei doi băcăuani nu prezintă semne specifice bolii şi li s-a prelevat prima probă pentru infecţia cu Covid-19, urmând ca în zilele 12 şi 13 de monitorizare să fie recoltate şi probele doi şi trei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți