13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltenii confirmați cu coronavirus, internați în continuare la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova

- Advertisement -

Informații noi despre starea pacienților internați la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Craiova. Bărbatul de 51 de ani, din Caracal, confirmat cu coronavirus și internat pe 6 martie, tânărul de 22 de ani, din Slatina, internat de joi, 12 martie, prezintă o stare de sănătate bună.

Bărbatului de 51 de ani, din Caracal, care a intrat în contact cu bărbatul din Suceava, întors cu autocarul din Italia și confirmat cu virusul chinezesc Covid-19, i-au fost recoltate alte noi probe pentru determinarea infecției cu Covid-19. Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt, a declarat că acesta este încă internat la spitalul din Craiova, sub supraveghere. „În cazul bărbatului din Caracal, prima probă pentru testul coronavirus a avut rezultat pozitiv, pacientul fiind internat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului «Victor Babeș» Craiova, unde i-au fost recoltate alte probe pentru determinarea infecției cu Covid-19. Bărbatul este internat în continuare și monitorizat. Celălalt pacient de 22 de ani, din Slatina, confirmat cu Covid-19, este și el internat tot la spitalul din Craiova”, a spus reprezentantul DSP.

Specialiștii în sănătate publică din județ mai transmit că de la începutul perioadei de supraveghere și până vineri au recoltat 29 de probe pentru determinarea infecției umane cu noul coronavirus. Patru probe au fost recoltate de la persoane carantinate, toate cu rezultate negative, iar 25 de probe au fost recoltate de la persoane care au intrat în contact cu cazul confirmat de la Suceava, toate fiind persoane izolate la domiciliu. Una singură a fost pozitivă, cea a bărbatului din Caracal, iar celelalte 24 au fost cu rezultat negativ. Printre acestea se află și cele ale copilului de 4 ani, din comuna Grădinari, care era suspectat cu Covid-19, prezentat cu tuse și febră și internat la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina, dar și a mamei lui. Aceștia au intrat în contact cu tatăl din familie care a călătorit din Italia spre România cu același autocar în care se afla bătrânul de 71 de ani, din Suceava, confirmat cu noul virus chinezesc.

Potrivit DSP Olt, vineri după-amiaza erau de 57 de persoane carantinate în centrele amenajate în Olt, unde sunt 160 de locuri destinate persoanelor care se întorc din zonele afectate de coronavirus. De când a început monitorizarea, în județ au intrat în autoizolare 744 de olteni, iar vineri după-amiaza în izolare la domiciliu încă erau 454 de persoane. La aceeași dată erau și 231 de persoane ieșite deja din autoizolare.

De asemenea, în perioada de supraveghere, Serviciul de Control în Sănătate Publică a aplicat și sancțiuni persoanelor care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu cu privire la prevenirea răspândirii virusului Covid-19, respectiv trei avertismente conform OUG nr. 2 și cinci amenzi în cuantum de 44.000 de lei, conform HG 857/2011.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți