13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tribunalul Olt judecă doar anumite cauze până pe 4 mai. Audierile, în sistem de videoconferință

- Advertisement -

Tribunalul Olt, cea mai importantă instanță de judecată din județ, a luat noi decizii având în vedere evoluția cazurilor de coronavirus în țară, printre acestea fiind restrângerea activității, până pe data de 4 mai fiind judecate doar anumite cauze. O altă măsură este cea de audiere în sistem de videoconferință, dacă acest lucru este posibil.  

De vineri, 13 martie, și până pe data de 4 mai 2020, Tribunalul Olt va judeca, exclusiv, următoarele cauze: la Secţia Penală – cauzele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi vizând exclusiv măsuri preventive şi  măsuri de siguranţă, cauze având ca obiect măsuri preventive şi măsuri de siguranţă,  aflate în procedura de cameră preliminară şi în procedura de judecată (verificare, luare, înlocuire, revocare), cauzele având ca obiect contestaţie la executare, întemeiate pe dispoziţiile art. 598 alin.1 lit.a C.P.P. cu persoane  private de libertate, cauzele reglementate de Legea 302/2004 (extrădare, mandat european de arestare, transfer de persoane condamnate), regulator de competenţă privind cauzele mai sus menţionate, cauze în care există iminenţa prescrierii răspunderii penale; Secţia I Civilă – plasament de urgenţă întemeiat pe dispoziţiile art.100 alin.3 din Legea 272/2004, ordin de protecţie, ordonanţă preşedinţială cu minori, regulator de competenţă în materia ordonanţei preşedinţiale în cauzele cu minori şi materia ordinului de protecţie; Secţia II Civilă de contencios administrativ şi fiscal – Litigii cu profesionişti: ordonanţă preşedinţială, Contencios administrativ – ordonanţă preşedinţială, suspendare executare act administrativ,achiziţii publice privind produse medicale, Faliment – cererea de deschiderea a procedurii insolventei formulată de debitor, regulator de competenţă în materia ordonanţei preşedinţiale.

Potrivit instanței de judecată, în toate aceste cauze se vor fixa ore pentru fiecare cauză în parte. La fixarea orelor se va ţine seama de necesitatea alocării unei perioade de timp necesară pentru aerisirea sălilor de judecată timp de 15 minute, la un interval de o oră şi jumătate. În cauzele judecate până pe 4 mai se va proceda, în măsura în care este posibil, la audierea în sistem de videoconferinţă. În perioada menţionată, în Tribunalul Olt este permis, numai accesul justiţiabililor, care au calitatea de participanţi în aceste proceduri judiciare şi numai la ora fixată pentru judecarea cauzei în care participă. „Toate celelalte cauze aflate pe rol în această perioadă vor fi amânate sau preschimbate după data de 4 mai 2020”, mai anunță instanța.

Programul cu publicul la Birourile Arhivă şi Registratură se suspendă în toată această perioadă, iar persoanele care apelează la serviciul public al justiţiei vor depune cererile şi orice alte acte pe care le apreciază necesare, folosind mediul on-line, respectiv e-mail sau folosind fax-ul instanţei de judecată și arhivei respective, la numerele afişate pe portalul instanţei şi care nu au suferit modificări, urmând să fie trimise prin poşta clasică sau prin curierat în original.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți