18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Restricții la Spitalul Municipal Caracal, din cauza virusului chinezesc

- Advertisement -

Nu doar la Spitalul Slatina, cea mai mare unitate medicală din județul Olt, au fost luate măsuri din cauza noului coronavirus, conducerea Spitalului Municipal Caracal a anunțat și ea restricții la această unitate medicală. Aparținătorii și vizitatorii au accesul interzis în spital, iar pacienților internați le este interzisă părăsirea secției sau compartimentului pe care primesc îngrijiri medicale.

În contextul extinderii epidemiei COVID-19, reprezentanții Spitalului Municipal Caracal au stabilit o serie de măsuri.

Din noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 00:00, sunt instituite măsurile de interzicere a accesului în spital pentru aparținători, vizitatori și alte persoane în afară de personalul angajat al unității medicale, iar pacienților cu internare continuă pe secțiile și compartimentele spitalului le este interzisă părăsirea secției sau compartimentului pe perioada internării.

„Pentru pacienții care se prezintă pentru consultații la cabinetele din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Municipal Caracal (Policlinică) se instituie regula de a intra grupuri restrânse de maxim trei persoane/specialitate în vederea încadrării în limita numărului maxim de o sută de persoane permise în cadrul aceleiași locații. Programul Ambulatoriului Integrat (Policlinică) este 08:00 – 15:00 zilnic, de  luni până vineri”, se arată într-un comunicat remis de Spitalul Caracal.

Tot de sâmbătă noaptea, este suspendat accesul în unitatea medicală a elevilor şcolilor postliceale sanitare aflaţi în practică, excepție făcând  voluntarii cu contract de voluntariat. Totodată, Spitalul Municipal Caracal şi firma care asigură serviciul de pază, prin posturile nou înființate, împreună cu personalul propriu și echipaje de la Jandarmeria Olt, controlează căile de acces în spital.

Conducerea unității medicale a pus la dispoziţia publicului numerele de telefon ale spitalului, la care aparţinătorii pot apela pentru a fi dirijaţi către secţii, în vederea obţinerii de date privind starea de sănătate a pacienţilor internaţi, în condiţiile respectării normelor referitoare la accesul la date personale. „Numerele de telefon din centrala spitalului, la care se pot oferi detalii privind pacienţii internaţi, sunt: 0249.512.369, 0249.512.880, respectiv 0349.403.801. Pentru pacienţii din Terapie Intensivă se vor oferi date în intervalul 12:30 – 13:30, respectiv 19:30 – 20:30”, se mai arată în comunicat.

Măsurile luate de conducerea Spitalului Caracal sunt puse în practică, deocamdată, până pe data de 31 martie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți