4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Instituțiile și spațiile publice din Caracal, dezinfectate

- Advertisement -

Primăria municipiului Caracal este una dintre instituțiile administrative din județul Olt care a luat măsuri pentru a preveni extinderea virusului chinezesc COVID-19 în rândul populației și începând de luni, 16 martie, demarează o amplă acțiune de dezinfectare a tuturor instituțiilor și spațiilor publice din oraș.

Autoritățile anunță că vor fi achiziționate substanțe dezinfectante pentru curățirea tuturor suprafețelor din instituțiile publice, dar și în spațiile publice aglomerate, cu acțiune specifică împotriva noului coronavirus.

„În prima etapă sunt vizate scările de bloc, aleile, trotuarele și străzile, urmând Piața Agroalimentară Caracal și Parcul Constantin Poroineanu. De la zi la zi, vă vom ține la curent cu toate măsurile stabilite de către Administrația Publică Locală pentru prevenirea și extinderea pandemiei COVID-19”, transmite municipalitatea.

Liviu Radu, primarul orașului, îndeamnă populația la calm și să întreprindă toate măsurile individuale de prevenție împotriva infecțiilor respiratorii și a infecției cu coronavirus. „Fac apel la calm şi canalizarea atenţiei către aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenire şi limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Locuitorii orașului: să evite aglomeraţiile şi să evite frecventarea spaţiilor închise aglomerate, de exemplu supermarketuri; să menţină o distanţă de cel puţin un metru faţă de orice persoană cu simptome respiratorii, de exemplu tuse, strănut; să-şi spele frecvent mâinile, folosind apă şi săpun atunci când mâinile sunt vizibil murdare sau antiseptic pe bază de alcool dacă mâinile nu sunt vizibil murdare; să utilizeze tehnica de a tuşi sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-şi acopere nasul şi gura în timpul tusei şi strănutului cu un şerveţel de unică folosinţă, urmată de aruncarea acestuia după utilizare şi spălarea imediată a mâinilor cu apă şi săpun; să se abţină de la atingerea gurii, nasului şi ochilor; să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare şi eliminare a măştilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor după îndepărtare”, a declarat edilul Caracalului.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți