3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Locurile de joacă și autobuzele din Slatina, dezinfectate

- Advertisement -

Primăria Slatina a dezinfectat, vineri dimineață, toate locurile de joacă din oraș. Acțiunea a început la ora 06:00 și a fost efectuată cu o firmă specializată, cu o substanță biocidă, sigură pentru populație. Săptămâna viitoare, se vor dezinfecta și parcurile și părculețele din cartiere. Și autobuzele Loctrans au fost dezinfectate și vor fi igienizate după fiecare cursă.

Pentru a-i liniști pe părinți, în contextul răspândirii Coronavirusului, Primăria Slatina a dezinfectat vineri toate locurile de joacă din oraș. Acțiunea a început dimineața devreme, pe Bulevardul A. I. Cuza. Primarul Slatinei, Emil Moț, le-a transmis părinților că municipalitatea a folosit un dezinfectant care elimină Coronavirusul și care nu afectează sănătatea oamenilor. „Azi dimineață, la ora 06:00, am început dezinfecția locurilor de joacă. Am folosit o substanță aprobată de Ministerul Sănătății, o substanță din categoria biocidelor, care elimină coronavirusul. Toate cele 53 de locuri de joacă au fost dezinfectate. Este o firmă cu care Primăria Slatina are contract, o firmă specializată, cu toate aprobările luate de la Ministerul Sănătății, așa că rog populația să nu își facă griji în ceea ce privește calitatea substanței”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

De luni, acțiunea de dezinfecție se va extinde și la parcuri și alte spații publice frecventate de slătineni, anunță autoritățile. „De luni vom începe dezinfecția și în tot ceea ce înseamnă parcurile din orașul nostru. Este o dezinfecție tot cu o substanță biocidă și sigură pentru populație”, a explicat primarul.

Dezinfecție și în autobuze

Siguranța cetățenilor este prioritară pentru Primăria Slatina, mai ales în această perioadă, când țara noastră se confruntă cu un număr în creștere a persoanelor infectate cu Coronavirus. Pe lângă dezinfecția efectuată în locurile de joacă, autoritățile, în colaborare cu Loctrans, au demarat o acțiune similară și în autobuze.

Zilnic, între trei și patru mii de persoane folosesc mijloacele de transport în comun Loctrans. Segmentul de populație care circulă cu preponderență este reprezentat de persoanele vârstnice, iar această categorie este cea mai vulnerabilă în fața virusului COVID-19. Directorul Cătălin Grecu a accentuat importanța măsurilor de prevenție, într-un domeniu atât de vulnerabil cum este cel al transportului de persoane.

Cu toate că autobuzele vor fi igienizate după fiecare cursă, iar riscul de îmbolnăvire va fi astfel mult diminuat, călătorii trebuie să țină cont de sfaturile medicilor. Evitarea spațiilor aglomerate este cel mai important dintre ele.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți