18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei hoți din Fărcașele și Stoenești, prinși în urma unor descinderi

- Advertisement -

Trei bărbați din comunele Fărcașele și Stoenești – Olt, dar și unul din municipiul Craiova – Dolj, cu vârste cuprinse între 28 și 43 de ani, au fost prinși vineri în urma unor percheziții domiciliare efectuate de polițiștii Secției 5 poliție Rurală Pielești, fiind acuzați de comiterea unor infracțiuni de furt calificat și complicitate la furt calificat. Cu toții au fost reținuți pentru 24 de ore, iar sâmbătă împotriva craioveanului, dar și a unui bărbat de 43 de ani, din Stoenești, s-a luat măsura arestării preventive, respectiv a arestului la domiciliu.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Dolj, inițial, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în ziua de 8 martie, persoane necunoscute au pătruns într-un apartament situat la parterului unui bloc din Pielești, prin forțarea geamului de la baie, iar din interior au sustras suma de 10.000 lei, 2.000 euro, precum și mai multe bijuterii și ceasuri.

În cauză, oamenii legii au demarat cercetările pentru infracțiunea de furt calificat, iar pe 13 martie, aceștia, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, precum și mascați de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dolj, au efectuat două descinderi în Olt și una în Dolj, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea acestei fapte. „În urma activităților desfășurate, polițiștii au reținut pentru 24 de ore, patru bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 43 de ani, din Craiova și comunele Fărcașele (doi n.r.) și Stoenești (unul n.r.), cu privire la care existau indicii că ar fi comis sau participat la comiterea infracțiunii de furt calificat”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Ulterior, doi dintre ei au fost lăsați în libertate, însă în privința unui bărbat de 41 de ani din Craiova și a altuia de 43 de ani din Stoenești, magistrații Judecătoriei Craiova au dispus măsura arestării preventive, respectiv a arestului la domiciliu.

Polițiștii doljeni continuă cercetările în cauză, urmând ca la finalizarea acestora, dosarul penal să fie înaintat unității de parchet competente, cu propunerile corespunzătoare. 

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți