4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 50 de olteni, în așteptarea rezultatelor la testele pentru COVID-19

- Advertisement -

Sunt aproximativ 80 de persoane din județul Olt cărora le-au fost prelevate probe pentru depistarea infectării cu noul coronavirus, iar peste 50 dintre acestea încă așteaptă rezultatele.

Direcția de Sănătate Publică Olt a prezentat această situație în cursul serii de luni, concret 52 de olteni așteptând rezultatul testului pentru COVID-19.

„De la începutul perioadei de supraveghere până în prezent, la nivelul județului Olt s-au recoltat probe pentru 79 de persoane, pentru  determinarea infecției umane cu noul coronavirus, de către personalul  de specialitate din DSP Olt, din care: o probă cu rezultat pozitiv, 26 cu rezultat negativ și 52 de probe sunt încă în lucru”, se arată într-un comunicat remis de specialiștii DSP.

Datele oficiale prezentate reprezentanții instituției arată că numărul persoanelor intrate în autoizolare în Olt de la începutul perioadei de supraveghere este de 810. Dintre acestea, luni erau 360 de olteni în izolare la domiciliu, iar 389 erau ieșite din autoizolare. Alte 59 de persoane erau carantinate, iar două, care au fost confirmate cu noul virus chinezesc sunt internate. Este vorba de bărbatul de 51 de ani, din municipiul Caracal, testat de DSP Olt, diagnosticat pe 6 martie cu coronavirus și internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, și tânărul de 22 de ani, din municipiul Slatina, testat de DSP Arad și internat la aceeași unitate medical începând de joi, 12 martie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți