11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Teste coronavirus cu rezultat negativ, în cazul a 28 de persoane carantinate în Olt

- Advertisement -

De la începutul gestionării cazurilor privind infectarea populației cu noul virus chinezesc COVID-19, aproape 60 de persoane venite din țări afectate de coronavirus au fost carantinate în centrele de carantină din județul Olt. Toate persoanelor carantinate au fost testate până acum la COVID-19, iar în cazul a 28 dintre acestea rezultatele au fost negative.

Anunțul a fost făcut de Florin Homorean, prefectul județului, în cadrul unei conferințe de presă, prelevarea de probe în vederea testării pentru coronavirus fiind făcută în momentul în care aceste persoane au intrat în centrele de carantină din Olt.  

„De la începutul acestei crize și până în prezent au fost prelevate probe pentru testare COVID-19 în cazul tuturor persoanelor care se află în centrele de carantină din județul Olt, vorbim de o procedură standard. Așteptăm să ne fie comunicat rezultatul în cazul testelor respective. Potrivit situației primită de dimineață (luni n.r.), în cazul a 28 dintre testări rezultatul a fost unul negativ”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

O situație epidemiologică centralizată la nivelul întregului județ arată că până luni în județul Olt au intrat aproximativ 790 de persoane care au venit din zonele afectate de noul coronavirus. Dintre acestea, avem 342 de persoane în autoizolare la domiciliu, 58 carantinate, iar restul au ieșit din izolare.

Din fericire, nu este niciun nou caz confirmat cu COVID-19. Rămân cele două cazuri care au fost confirmate în ultimele zile, respectiv bărbatul de 51 de ani, din municipiul Caracal, diagnosticat pe 6 martie cu virusul chinezesc și internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, și tânărul de 22 de ani, din municipiul Slatina, internat la aceeași unitate medical începând de joi, 12 martie.

La nivel național, ultimele date arătau că sunt 158 de persoane confirmate cu noul coronavirus, iar cele mai multe sunt în municipiul București – 40.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți