83 de olteni, testați pentru coronavirus de DSP Olt. Un singur rezultat este pozitiv

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt anunță că de la începutul perioadei de supraveghere și până acum, au testat 83 de persoane din județ, pentru determinarea infecției umane cu noul virus chinezesc COVID-19. În total au fost recoltate 97 de probe, iar dintre acestea doar una a avut rezultat pozitiv, respectiv primul caz confirmat cu coronavirus din Olt.   

În privința altor 88 de probe, din totalul de 97 recoltate de la cele 83 de olteni, rezultatul a fost negativ, 74 fiind la prima probă, opt la proba a doua și șase la proba a treia. Alte opt probe, respectiv prima, pentru testarea virusului chinezesc sunt în lucru, transmite personalul de specialitate din cadrul DSP Olt.

În privința persoanelor intrate în autoizolare, în județ, de la începutul perioadei se supraveghere este de 919. Marți după-amiaza, 444 erau încă în autoizolare la domiciliu, 409 ieșiseră din izolare, iar 63 erau în continuare carantinate în centrele din Olt.

Alți doi olteni sunt internați, iar aici vorbim de cei doi bărbați confirmați cu COVID-19: bărbatul de 51 de ani, din municipiul Caracal, testat pozitiv de DSP Olt și internat pe 6 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, și tânărul de 22 de ani, din municipiul Slatina, testat pozitiv de DSP Arad și internat la aceeași unitate medical începând de joi, 12 martie.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<