19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Marii angajatori, obligați să ia măsuri împotriva COVID-19. Inspectorii de muncă, în control

- Advertisement -

Companiile și instituțiile publice care au mai mult de 99 de angajați sunt obligate să le decaleze programul celor care folosesc transportul public. Se va evita astfel aglomerația care s-ar putea crea dacă vin cu toții la serviciu la aceeași oră. Inspectoratul Teritorial de Muncă verifică modul în care se aplică această măsură de prevenție.

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, marii angajatori, dar și instituțiile publice care au mai mult de 99 de angajați, trebuie să aplice anumite măsuri. Regulile se referă la angajații care folosesc transportul în comun și care sunt și mai expuși riscului de a contacta virusul.

Inspectorii de muncă vor merge la aceste categorii de angajatori să vadă în ce măsură s-au organizat pentru a evita aglomerația la începutul și la sfârșitul programului de lucru. Celelalte tipuri de controale se suspendă, cu anumite excepții.

Munca la domiciliu este o variantă la care angajatorii pot apela în această perioadă, dacă acest lucru este posibil, pentru a evita deplasarea salariaților, mai ales a celor care folosesc transportul public.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți