Persoanele cu handicap nu mai sunt chemate la comisii. Valabilitatea certificatelor, prelungită

Persoanele cu handicap și asistenții maternali profesioniști ale căror certificate urmează să expire, nu trebuie să se prezinte la DGASPC Olt. Documentele vor fi automat prelungite. Măsura a fost luată odată cu instituirea stării de urgență pe teritoriul României, în contextul răspândirii virusului chinezesc.

Sute de olteni care dețin certificate de handicap și care ar fi trebuit să ajungă la sediul DGASPC Olt pentru prelungirea documentelor sunt sfătuiți să rămână acasă. Valabilitatea acestora va fi prelungită automat.  Aceeași decizie a fost luată și pentru asistenții maternali profesioniști.

La nivelul județului, aproximativ 600 de persoane ar fi trebuit să ajungă în această perioadă pentru prelungirea documentelor. „Certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap și atestatele de asistent maternal eliberate de comisia pentru protecția copilului, precum și certificatele de încadrare în grad și tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap a căror valabilitate expiră în perioada de urgență declarată, își prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgență, 16 martie – 16 aprilie 2020”, a transmis conducerea DGASPC Olt.

Instituția a pus la dispoziția beneficiarilor un număr de telefon prin care pot solicita orice fel de informații, fără a fi nevoiți să se deplaseze la sediul din Slatina.

Simona VÂRBAN

3 comentarii la „Persoanele cu handicap nu mai sunt chemate la comisii. Valabilitatea certificatelor, prelungită

 • As vrea sa intreb daca ancheta socială nu este făcută corect la cine ma adresez

  Răspunde
  • La tara la primărie a scris ce a vrut d NA nu a intrebat persoana in cauza sau pe cea care a fost însoțită de ea este corect??????

   Răspunde
 • Buna ziua
  Mâine îl externeaza pe tata dupa o comotie cerebrală în urma căreia v-a avea nevoie de îngrijire 24 din 24 .
  As dori sa imi spuneti daca e necesar ptr dosarul de handicap si dosarul de însoțitor permanent,dacă este neaparat nevoie sa il aducem si pe tata la comisie sau este suficient doar documentul de la asistenta sociala?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<