20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Stan, comandantul IPJ Olt, și Bîlă, adjunctul său, împuterniciri prelungite la șefia inspectoratului

- Advertisement -

S-au prelungit mandatele de împuternicire pentru doi dintre comisarii șefi aflați la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Prin ordinul Ministerului Afacerilor Interne, Alin Nicolae Stan va îndeplini atribuțiile funcției de inspector șef al IPJ Olt pentru încă trei luni, în timp ce Eduard Cristian Bîlă, prin dispoziția inspectorului general al Poliției Române, va continua să îndeplinească funcția de adjunct al IPJ Olt pe linie de investigații criminale și economice pentru o perioadă de șase luni.

Prima dată, comisarul şef Alin Nicolae Stan, venit de la IPJ Argeş, a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de inspector şef al IPJ Olt, pentru o perioadă de şase luni, la jumătatea lunii septembrie 2019. Ofiţerul de poliţie, care are o experienţă de peste 20 de ani în structurile Poliţiei Române, a deținut înainte funcția de şef al Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliției Argeș. De asemenea, comisarul şef Alin Stan a mai ocupat şi funcţia de adjunct al Poliţiei Mioveni.

Fostul şef de la Arme din Argeş i-a luat locul comisarului şef Vasile Armaşu venit de pe postul de şef al Direcţiei Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi împuternicit pe funcţia de inspector şef al IPJ Olt în urma demiterii întregii conduceri a inspectoratului ca urmare a modului defectuos în care a fost gestionat tragedia de la Caracal de la sfârşitul lunii iulie a anului trecut.

Postul de adjunct pe linie de investigații criminale și economice, rămăs vacant în urma pensionării comisarului şef Laurenţiu Neţoiu, a fost ocupat și acesta, la scurt timp. Pe funcție a fost împuternicit, tot pentru șase luni, comisarul şef Eduard Bîlă, la acea dată şef al Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, cel care pentru un an, în perioada septembrie 2016 – septembrie 2017, a mai fost adjunct al IPJ Olt şi a gestionat activităţile pe linie de investigaţii criminale şi economice.

Comisarul șef Cristinel Ionică Rădoi, fost ofițer în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Olt al Direcției Generale Anticorupție și fost ofițer la Serviciul Rutier al Poliției Olt, este celălalt adjunct al inspectoratului, pe linie de ordine publică, acesta find împuternicit în funcție la începutul lunii martie 2020. Acesta l-a înlocuit pe comisarul şef Cătălin Comănceanu, care a revenit la șefia Poliţiei municipiului Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Originar din Slatina, ofițerul de poliție a fost, pentru câțiva ani, şi şef al Poliţiei oraşului Potcoava, iar înainte de a fi comandantul Poliției Drăgășani a ocupat, prin concurs, şefia IPJ Vâlcea, funcţie la care a renunţat la sfârşitul anului 2018, potrivit jurnaliştilor vâlceni, „din motive personale”.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți