Cinci persoane au intrat în contact cu însărcinata din Slatina, confirmată cu COVID-19. Sunt autoizolate la domiciliu

Gravida de 21 de ani, din Slatina, confirmată cu noul virus chinezesc, a intrat în contact cu cinci persoane, toate aflate în autoizolare la domiciliu. Autoritățile spun că acestora le-au fost prelevate probe pentru testarea coronavirus, dar și că fac verificări dacă persoanele respective respectă restricția pe care o au.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare, anunță Prefectura Olt. „Din ancheta epidemiologică, realizată de DSP Olt, a rezultat că această persoană a intrat în contact direct cu alte cinci persoane, care se află în autoizolare la domiciliu, fiind adoptate măsuri pentru verificarea permanentă a respectării acestei restricţii. DSP Olt a prelevat probe pentru testarea COVID-19 acestor persoane. În prezent, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare”, a transmis Prefectura.

Tânăra însărcinată de 21 de ani, din Slatina, care a sosit, în seara zilei de 16 martie, din Marea Britanie pe Aeroportul Otopeni, este al treilea caz de coronavirus confirmat în judeţul Olt.

Întrucât gravida a sosit dintr-o țară în care se înregistrează peste 500 de cazuri COVID-19 confirmate, s-a luat măsura izolării la domiciliu. Însă, această măsură pare să nu fi fost respectată de tânăra de 21 de ani, care a mers până la o farmacie de lângă cinematograful din Slatina, pentru a-și cumpăra medicamente.

Miercuri dimineață, însărcinata a fost transportată cu autospeciala de transport persoane și victime multiple din dotarea ISU Olt, în autoizoletă, la Maternitatea Bucur din Capitală.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<