9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cinci persoane au intrat în contact cu însărcinata din Slatina, confirmată cu COVID-19. Sunt autoizolate la domiciliu

- Advertisement -

Gravida de 21 de ani, din Slatina, confirmată cu noul virus chinezesc, a intrat în contact cu cinci persoane, toate aflate în autoizolare la domiciliu. Autoritățile spun că acestora le-au fost prelevate probe pentru testarea coronavirus, dar și că fac verificări dacă persoanele respective respectă restricția pe care o au.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare, anunță Prefectura Olt. „Din ancheta epidemiologică, realizată de DSP Olt, a rezultat că această persoană a intrat în contact direct cu alte cinci persoane, care se află în autoizolare la domiciliu, fiind adoptate măsuri pentru verificarea permanentă a respectării acestei restricţii. DSP Olt a prelevat probe pentru testarea COVID-19 acestor persoane. În prezent, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare”, a transmis Prefectura.

Tânăra însărcinată de 21 de ani, din Slatina, care a sosit, în seara zilei de 16 martie, din Marea Britanie pe Aeroportul Otopeni, este al treilea caz de coronavirus confirmat în judeţul Olt.

Întrucât gravida a sosit dintr-o țară în care se înregistrează peste 500 de cazuri COVID-19 confirmate, s-a luat măsura izolării la domiciliu. Însă, această măsură pare să nu fi fost respectată de tânăra de 21 de ani, care a mers până la o farmacie de lângă cinematograful din Slatina, pentru a-și cumpăra medicamente.

Miercuri dimineață, însărcinata a fost transportată cu autospeciala de transport persoane și victime multiple din dotarea ISU Olt, în autoizoletă, la Maternitatea Bucur din Capitală.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți