10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Covid-19: Consiliul Județean Olt, peste 2 milioane de lei pentru echipamente medicale

- Advertisement -

Consilierii județeni au fost convocați miercuri în ședință extraordinară, pentru a aproba două proiecte prin care autoritățile iau măsuri împotriva răspândirii coronavirusului. S-au alocat bani din fondul de rezervă pentru achiziția de ventilatoare mecanice și echipamente de protecție.

Spitalul Județean de Urgență Slatina va primi un milion de lei din fondul de rezervă al Consiliului Județean, pentru achiziționarea de echipamente necesare pentru a se preveni răspândirea Covid-19. O parte din sumă va acoperi și necesarul de materiale solicitate de ISU Olt.

„(…) S-a aprobat alocarea a 60 mii lei Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, sume necesare achiziționării de echipamente și materiale specifice, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19, precum și pentru optimizarea derulării acțiunilor prioritare necesare îngrijirii și acordării tratamentului pacienților în stare critică”, au transmis, printr-un comunicat de presă, reprezentanții CJ Olt.

Alți 50 de mii de lei vor fi alocați Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru materiale sanitare și dezinfectanți. De asemenea, s-a aprobat și o rectificare bugetară în vederea achiziționării de aparatură medicală necesară tratării bolnavilor de coronavirus, aflați în stare gravă.

„Având în vedere necesitatea combaterii efectelor negative generate de virusul gripal Covid-19, Spitalul Județean de Urgență Slatina a solicitat modificarea listei de investiții pentru a achiziționa, în regim de urgență, patru aparate de ventilație transport și patru aparate ventilație adulți”, a mai anunțat Consiliul Județean.

Și în data de 4 martie Consiliul Județean a aprobat folosirea sumei de 250.000 lei din fondul de rezervă, pentru echipamente de protecție și dezinfectanți.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți