23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii de frontieră din Olt, percheziții la contrabandiști din orașul Corabia și patru comune

- Advertisement -

Peste 2.000 de pachete de țigări de contrabandă, care urmau a fi comercializate pe piața neagră din zona de sud a județului Olt, și mai multe obiecte susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Național au fost găsite de polițiștii de frontieră din Olt în urma a 13 percheziții efectuate la sediile unor firme și locuințe ale unor persoane din orașul Corabia și patru comune oltene.

Polițiștii de frontieră din Corabia, sprijiniți de polițiștii din localitate, jandarmi și reprezentanți ai Serviciului de Operațiuni Speciale Olt, au efectuat marți 13 descinderi, șapte la sediile unor societăți comerciale și șase la domiciliile unor persoane fizice, din orașul Corabia și comunele Grojdibodu, Vădastra, Vădăstrița și Urzica.

În urma perchizițiilor, care au avut loc într-un dosar penal aflat în lucru la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 2.156 pachete de ţigări (43.120 țigarete n.r.) de diferite mărci fără banderolă fiscală, în valoare de aproximativ 26.000 de lei, cinci statuete din piatră, un sfeșnic metalic, obiecte despre care există suspiciunea de a face parte din Patrimoniul Cultural Național și un aparat de detectat metale confecționat artizanal.

„Persoanele implicate au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră Olt pentru audieri și stabilirea întregii activități infracționale. Întreagă cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării și predării Direcției Regionale Vamale Craiova pentru stabilirea prejudiciului creat bugetului de stat, iar obiectele ridicate urmează a fi expertizate și dispuse măsuri în consecință. În cauză, poliţiştii de frontieră cercetează patru persoane pentru săvârșirea infracţiunii de contrabandă”, se precizează într-un comunicat remis de instituție.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți