13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Rezultat negativ la testul pentru COVID-19 în cazul a 59 de persoane carantinate în Olt

- Advertisement -

Situația epidemiologică privind persoanele aflate încă în izolare la domiciliu sau în centrele de carantină din județ s-a modificat în cursul după-amiezii de miercuri. Sunt în continuare 63 de olteni carantinați în Olt, iar la 59 dintre ei le-au fost recoltate probe pentru testarea infectării noul coronavirus, iar rezultatul acestora a fost negativ.

De la începutul perioadei de supraveghere a persoanelor întoarse în județ din țările afectate de noul virus chinezesc COVID-19, 1.040 au fost monitorizate. În continuare sunt 506 aflate încă în autoizolare la domiciliu, alte 471 au ieșit din izolare, iar 63 sunt carantinate.    

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au recoltat probe de la 90 din totalul acestor persoane. 93 au rezultat negativ, o probă are rezultat pozitiv, aici fiind vorba de bărbatul de 51 de ani, din Caracal, confirmat cu coronavirus, iar alte 12 probe sunt în lucru.  

La ora actuală, avem trei cazuri în județul Olt, confirmate cu COVID-19. Primul este cel al caracaleanului testat pozitiv de DSP Olt și internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, al doilea al tânărului de 22 de ani, din municipiul Slatina, testat pozitiv de DSP Arad și spitalizat la aceeași unitate medicală, iar ultimul este cel al gravidei de 21 de ani, tot din Slatina, care miercuri dimineață a fost transferată cu autospeciala de transport persoane și victime multiple ISU Olt, în autoizoletă, la Maternitatea București din București. În acest caz, ancheta epidemiologică este în desfășurare, toate cele cinci persoane care au intrat în contact direct cu tânăra fiind în autoizolare. „

„Persoanele care au avut contact cu noul caz confirmat, tânăra de 21 de ani, care a sosit în seara zilei de 16 martie, din Marea Britanie pe Aeroportul Otopeni, se găsesc izolate la domiciliu, sub supraveghere, urmând procedura anchetei epidemiologice”, spun autoritățile din Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți