11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina, avertisment pentru siguranța copiilor

- Advertisement -

Copiii trebuie feriți de locurile de joacă, acolo unde obiectele și suprafețele sunt atinse de mai multe persoane. Acesta este avertismentul transmis de specialiști, de care trebuie să țină seama toți părinții, în această perioadă. Și oricât de greu este de aplicat această regulă, mai ales când e vreme frumoasă, slătinenii au înţeles scopul restricţiilor.

Orice spațiu aglomerat, chiar şi în aer liber, prezintă riscuri de îmbolnăvire, în contextul în care virusul chinezesc se răspândeşte în România. Părinţii au înţeles acest lucru şi au ascultat sfatul autorităţilor.

Joi, locurile de joacă din oraş erau goale, mai ales că Primăria Slatina a amplasat la fiecare din ele o pancartă în care se explică din nou de ce trebuie să evităm aceste spaţii. Oricât de bine ar fi dezinfectate, tot nu sunt sigure. Copiii ating cu toţii leagănele şi toboganele, duc mâinile la ochi sau la gură, iar igienizarea lor permanentă este imposibilă. De aceea, cel puţin pentru o vreme, e bine să rămânem departe de ele.

Primăria Slatina a dezinfectat toate cele 53 de locuri de joacă din oraş. O firmă specializată a acţionat cu o substanţă care distruge coronavirusul, atât pe echipamentele de joacă, cât și pe bănci şi pe suprafeţele din tartan. Dacă aceste spaţii ar fi asaltate de copii şi părinţi, acţiunea municipalităţii nu ar mai avea efect.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți