5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dosarul Caracal. Arest prelungit pentru Gheorghe Dincă și complicele său

- Advertisement -

Gheorghe Dincă și complicele său, Ștefan Risipițeanu, rămân în continuare în spatele gratiilor, după ce magistrații Tribunalului Olt au decis vineri să mențină măsura arestului preventiv.

Deși Risipițeanu a solicitat din nou ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu plasarea sub control judiciar sau arestul la domiciliu, cererea acestuia a fost respinsă de judecători.

„Prin încheierea de astăzi (vineri n.r.) în dosarul Caracal a fost respinsă cererea de înlocuire a măsurii arestului cu măsura controlului judiciar sau cu măsura  arestului la domiciliu, formulată de R.S.. A fost constatată legalitatea și menținută măsura arestării pentru ambii inculpați”, au transmis reprezentanții instanței de judecată oltene.

Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Caracaleanul Dincă şi complicele său, Ştefan Risipiţeanu, au fost trimişi în judecată pe 15 ianuarie, dată la care rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT a ajuns la Tribunalul Olt.

Pe numele lui Gheorghe Dincă sunt opt capete de acuzare: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte și profanarea de cadavre sau morminte – două fapte, în timp ce Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol asupra Luizei Melencu, tânăra de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, care a dispărut la jumătatea lunii aprilie 2019 în Caracal, după ce a fost luată la ocazie de Dincă. Potrivit DIICOT, în dosarul „Caracal” s-au dispus disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor „in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Pe lângă Luiza, o altă fată avea să dispară la sfârşitul lunii iulie a anului trecut, după ce a fost luată la ocazie de caracalean. Este vorba de Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani, din comuna olteană Dobrosloveni. Luiza şi Alexandra sunt cele două tinere care au fost răpite şi ucise de Dincă, așa cum a recunoscut anchetatorilor, iar ambele au fost supuse la chinuri groaznice de acesta.

Gheorghe Dincă avea să fie arestat la câteva zile după dispariţia Alexandrei, iar complicele său, Ștefan Risipițeanu, a fost arestat la începutul lunii decembrie 2019. Acesta şi Dincă au violat-o pe Luiza Melencu. În prezent, ambii sunt încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți