19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Prețurile mari la alimente lasă fără hrană copiii și bătrânii instituționalizați

- Advertisement -

Sunt tot mai scumpe și mai greu de găsit alimentele de bază, după ce oamenii s-au înghesuit în magazine să își facă stocuri, de teamă că vor fi izolați în case. În acest context, cei care furnizează hrană pentru copiii și bătrânii aflați în grija statului au anunțat că nu își mai pot onora contractele.

Prețurile la făină, cartofi, fasole sau mălai, dar și la fructe, au crescut semnificativ în ultimele săptămâni. De teamă că nu vor mai avea voie să iasă din casă, oamenii au golit rafturile magazinelor, cumpărând cantități uriașe de făină, mălai, dar și legume și conserve. Mulți comercianți au profitat de situație și au crescut prețurile acestor alimente de bază.

Explozia prețurilor îi poate afecta și pe bătrânii și copiii aflați în grija statului, explică directorul DGASPC Olt. „Deja furnizorii cu care avem contracte pentru hrana copiilor, persoanelor cu dizabilități si persoanelor vârstnice din centrele noastre, ne-au notificat că nu ne mai pot furniza alimente din cauza prețurilor. Beneficiarii de asistență socială au fost ocoliți de Decret. Și ei sunt oameni, si ei sunt ai noștri! Dorim ca guvernul să ne ia în seamă! Noi încercăm prin toate metodele să îi ținem protejați, să le facem izolarea mai ușoară, astfel încât să nu fie un risc pentru ei, pentru cei din comunitate, ci chiar un exemplu, dar ne simțim abandonați de guvern. Și așa este în toată țara!”, a spus Rădița Piroșca, directorul instituției.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți