10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat carantinat în Olt a ajuns la Spitalul „Victor Babeș” din Craiova. A prezentat febră

- Advertisement -

Un bărbat care se afla în centrul de carantină din orașul Corabia a ajuns la spital joi, după ce acesta a prezentat febră. Acesta a fost dus la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” și a fost internat pentru investigații.

La prima probă prelevată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, pentru a vedea dacă acesta este infectat cu noul coronavirus, rezultatul a fost negativ. „În data de 19 martie, urmare a prezenței unui puseu febril la un pacient din regimul de carantinare a fost transferat în condiții de securitate la Spitalul «Victor Babeș» Craiova, pentru evaluare și tratament de specialitate. La prima probă recoltată în data de 13 martie, data la care a intrat în carantină, rezultatul a fost negativ”, a transmis DSP.

Având în vedere situația dată, în prezent mai sunt în carantină în centrele din Olt doar 65 de persoane, iar rezultatul probelor recoltate în cazul a 62 dintre acestea a fost negativ. Alte trei probe sunt în lucru la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București.

Peste 1.500 de persoane supravegheate, alte aproape 900 în autoizolare

Cifrele au crescut simțitor în privința persoanelor din Olt monitorizate de DSP de la începutul perioadei de supraveghere, precum și a celor care sunt în autoizolare. Nu mai puțin de 1.501 olteni erau supravegheați vineri după-amiază, iar 878 dintre aceștia sunt în izolare la domiciliu. Din autoizolare au ieșit 558 de persoane, iar alte 65 sunt în carantină.

Au fost și 102 olteni cărora le-au fost recoltate 116 probe pentru testare virus chinezesc Covid-19. Rezultatul a fost negativ în cazul a 106 probe, una a avut rezultat prozitiv – bărbatul de 51 de ani, din Caracal, iar alte nouă probe sunt în lucru.

În prezent, sunt și patru persoane internate la unități spitalicești din Craiova și București, respectiv bărbatul care se afla în carantină la centrul din Corabia și cele trei cazuri confirmate cu noul coronavirus.

Primul este cel al caracaleanului, testat pozitiv de DSP Olt și internat în Spitalul „Dr. Victor Babeș” Craiova, al doilea al tânărului de 22 de ani, din municipiul Slatina, testat pozitiv de DSP Arad și spitalizat la aceeași unitate medicală, iar ultimul este cel al gravidei de 21 de ani, tot din Slatina, testată de doctorii de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și depistată cu Covid-19, care miercuri dimineață a fost transferată cu autospeciala de transport persoane și victime multiple a ISU Olt, în autoizoletă, la Maternitatea Bucur din Capitală.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți