22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

MApN a omologat izoleta 100% românească

- Advertisement -

Ministerul Apărării anunță omologarea unei izolete de concepție românească. A fost proiectată de Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie.

Echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat de contaminare agenți biologici, inclusiv noul coronavirus, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării. Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infectate, mai arată MApN.

Izoleta a fost făcută în timp record. Prototipul, realizat împreună cu o companie specializată în producția de echipamente de protecție CBRN, a fost finalizat în 16 martie. Produsul a fost testat și omologat în perioada 18 – 19 martie.

„S-au creat astfel condițiile necesare pentru demararea procesului de producție, în cel mai scurt timp, a acestei izolete de concepție 100% românească în țară, de către STIMPEX SA, în colaborare cu CN ROMARM SA”, mai arată MApN.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți