Persoanele izolate la domiciliu în Olt, verificate de polițiști, jandarmi și reprezentanții Prefecturii

Reprezentanții Prefecturii Olt, împreună cu polițiștii și jandarmii, au verificat, în ultimele două zile, dacă este respectată măsura de izolare la domiciliu, stabilită de specialiștii Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele din județ. Peste 200 de controale au fost efectuate în total, iar în urma acestora au fost date cinci amenzi de peste 11.000 de lei.

Aproximativ 140 de polițiști și jandarmi au efectuat vineri, dar și sâmbătă, nu mai puțin de 198 de misiuni de verificare a respectării măsurii de autoizolare şi alte cinci de verificare a respectării suspendării activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri. Pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii noului virus chinezesc Covid-19, oamenii legii au aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în cuantum de 11.100 lei.

În această perioadă, și prefectul de Olt Florin Homorean a dispus tuturor autorităţilor administraţiei publice locale din judeţ să împuternicească personalul propriu pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor stabilite de Ordonanţa Militară 1 din 2020 privind unele măsuri de primă urgenţă care privesc aglomerările de persoane şi circulaţia transfrontalieră a unor bunuri.

„Facem din nou apel la persoanele izolate la domiciliu, carantinate sau internate să respecte măsura de interzicere a ieşirii din locaţia în care au fost plasate, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. Orice cetăţean ce are cunoştinţă despre nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu ori nerespectarea măsurii de suspendare a activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri, este încurajat să semnaleze acest aspect prin apel telefonic la 112”, au transmis printr-un comunicat reprezentanții Prefecturii Olt.

Cătălin FIRCOIU

Un comentariu la „Persoanele izolate la domiciliu în Olt, verificate de polițiști, jandarmi și reprezentanții Prefecturii

  • Pe Strada Izvorului langa nr 39,un domn recent întors din Spania,izolat la domiciliu în somptuoasa-i vila, azi umbla năuc prin curte cărând de colo – colo materiale de construcții și chiar intrând în contact cu un angajat de la Dedeman care a venit la indicațiile lui la adresa menționată mai sus. Omul nu numai ca nu sta în casa, dar a ieșit din curte și prin curte încercând să-și omoare timpul și pe cei din jur prin ignoranța gesturilor lui. Explicați – le clar, celor ce stau închiși, ce presupune aceasta izolare. Nu ca nu ar face-o televiziunea și cei de pe rețelele sociale suficient. Verificați des ca aceștia sa respecte cu strictețe indicațiile!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<