14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Cod portocaliu de ninsori abundente în Olt, până miercuri dimineață

- Advertisement -

Dacă inițial Oltul se afla doar sub incidența unei informări meteorologice de vreme rea valabilă până miercuri dimineață, la ora 08:00, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat duminică datele și județul nostru se va afla din noaptea de duminică spre luni, la ora 02:00, și până miercuri, la ora 10:00, sub o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și viscol.

„În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 de litri pe metru pătrat), iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40 – 55 de kilometri pe oră, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60 – 70 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, anunță meteorologii.

Avertizarea de vreme rea a fost primită și de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt care au transmis-o tututor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județ și instituțiilor din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt. Pe timpul avertizării, conform prevederilor legale în vigoare, este obligatorie asigurarea permanenței, cu personal specializat, la sediile primăriilor oltene.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți