14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prefectul de Olt a dispus măsuri care trebuie respectate de autorități pe timpul avertizării de vreme rea

- Advertisement -

Oltul se va afla de duminică noaptea și până miercuri dimineața sub un cod portocaliu de ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și viscol, iar pentru a preveni și gestiona aceste fenomene prefectul Florin Homorean a dispus autorităților din județ respectarea mai multor măsuri în aceste zile.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut activarea tuturor celor 112 comitete locale pentru situații de urgență din Olt, avertizarea populației, sprijinirea cetățenilor aflați în situații critice, asigurarea permanenței la sediile primăriilor, menținerea unui contact permanent cu furnizorii de utilități publice (energie electrică, apă, anal, gaze n.r.), asigurarea circulației rutiere și pietonale pe drumurile și trotuarele aflate în administrare.

„S-a solicitat administratorilor drumurilor naționale și județene, Secția de Drumuri Naționale Slatina și Consiliul Județean Olt, asigurarea circulației rutiere în bune condiții, cu accent deosebit pentru  zonele critice. Pentru o bună funcționare a serviciilor de utilități publice către populația județului Olt, s-a cerut furnizorilor să intervină, cu promptitudine, în cazul în care sunt semnalate întreruperi  în asigurarea acestora”, se precizează într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Sursa citată mai arată că s-a dispus Direcției de Sănătate Publică și Serviciul Județean de Ambulanță Olt luarea măsurilor care se impun pentru asigurarea serviciilor medicale pentru cetățenii județului. Totodată, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite să intervină pentru sprijinirea cetățenilor și gestionarea tuturor situațiilor de urgență ce pot apărea.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți